ΗΠΑ: Την Πέμπτη νέα τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων Μπάιντεν-Πούτιν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα μιλήσει την Πέμπτη τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέφερε πηγή που έχει γνώση του σχεδίου αυτού στο πρακτορείο Reuters.

Η πληροφορία μεταδόθηκε επίσης από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο την επίσημη εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Έμιλι Χόρν.

Ο Μπάιντεν επιθυμεί να έχει αυτή την

συζήτηση «επειδή θεωρεί ότι σε σχέση με την Ρωσία τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον απευθείας διάλογο μεταξύ των ηγετών» δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι ο Μπάιντεν προτίθεται να έχει την Πέμπτη τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν. Ο Αμερικανός πρόεδρος προτίθεται να συζητήσει ένα «φάσμα ζητημάτων, μεταξύ των οποίων και την διπλωματική συνεργασία με την Ρωσική Ομοσπονδία».

Η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας είπε επίσης ότι ο Μπάιντεν μίλησε με άλλους ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών ενόψει αυτής της επικοινωνίας του με τον Πούτιν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε ότι την Πέμπτη αργά το βράδυ ο πρόεδρος Πούτιν θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

«Πράγματι αύριο αργά το βράδυ είναι προγραμματισμένη τηλεφωνική συνομιλία του Πούτιν με τον Αμερικανό πρόεδρο» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Οι δύο πρόεδροι είχαν συνομιλήσει τηλεφωνικά και στις αρχές Δεκεμβρίου με σημείο αιχμής την κρίση στις σχέσεις Ρωσίας – Ουκρανίας και την αυστηρή προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου προς τον Ρώσο ομόλογό του να μην προχωρήσει σε εισβολή στην Ουκρανία. Τέθηκε επίσης το θέμα της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς και η λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Διαβάστε επίσης:

Nord Stream 2: Έτοιμος να λειτουργήσει λέει η Gazprom – Θα μειώσει τις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη δηλώνει ο Πούτιν

Κορωνοϊός – ΠΟΥ: «Τσουνάμι» κρουσμάτων από τις μεταλλάξεις Δέλτα και Όμικρον- Ο ιός δεν θα εξαφανιστεί

Κορωνοϊός-Γαλλία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων – Πάνω από 200.000 νέες μολύνσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, Πέμπτη, Μπάιντεν-Πούτιν,ipa, pebti, bainten-poutin