ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν στα «60 λεπτά» του CBS για πρώτη φορά ως πρόεδρος (Photos)

Την πρώτη του, ως πρόεδρος των ΗΠΑ, συνέντευξη στην περίφημη εκπομπή «60 minutes» του δικτύου CBS έδωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο αλλά και στο Ντιτρόιτ, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος είχε πάει και επισκέφθηκε την έκθεση αυτοκινήτου και θα προβληθεί μεθαύριο, Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στην πρεμιέρα της εκπομπής «60 λεπτά»

με την οποία «ανοίγει» ο κύκλος της νέας τηλεοπτικής περιόδου, της 55ης στη σειρά.

Η μικρή «περιπέτεια» της συνέντευξης

Στην διάρκεια της εκπομπής ο πρόεδρος Μπάιντεν συζητά για τον πληθωρισμό, τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, τις εντάσεις στη σχέση ΗΠΑ- Κίνας, τις ενδιάμεσες εκλογές και ακόμα πολλά άλλα θέματα.

Η συνέντευξη του Μπάιντεν, η πρώτη ως 46ου προέδρου των ΗΠΑ, έχει την δική της μικρή περιπετειώδη ιστορία.

Ο δημοσιογράφος του CBS, Σκότ Πέλι, μιλώντας στο περιοδικό «People», είπε ότι επεδίωκε να «κλείσει» τη συνέντευξη με τον πρόεδρο Μπάιντεν, λίγο μετά την ορκωμοσία του, το 2020.

Το αίτημα έγινε δεκτό, ορίστηκε ημερομηνία, αλλά η προγραμματισμένη αρχική συνέντευξη αναβλήθηκε εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μια αναβολή για την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος τηλεφώνησε προσωπικά στον δημοσιογράφο- αναφέρει ο Πέλι- και του ζήτησε συγγνώμη.

Εν τέλει προσδιορίστηκε νέα ημερομηνία και η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε σε δύο μέρη. Η συνέντευξη θα προβληθεί σε εξόχως ανταγωνιστικό τηλεοπτικό περιβάλλον, τουλάχιστον στην δυτική ακτή των ΗΠΑ, καθώς κατά την προβολή του «60 minutes» με τη συνέντευξη Μπάιντεν, το NBC θα έχει στον «απέναντι» την αθλητική εκπομπή «Sunday Night Football», την «Αθλητική Κυριακή» του δικτύου με άλλα λόγια, ισχυρό πόλο έλξης τηλεθεατών.

Ο Μπάιντεν έχει φιλοξενηθεί πολλές φορές στην εκπομπή «60 minutes». Η πιο πρόσφατη- πριν από την μεθαυριανή- ήταν εκείνη, λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Διαβάστε επίσης

Ισχυρό μπλοκ τηλεθέασης από τον Alpha τα βράδια

Κατερίνα Διδασκάλου: Μιλάει για το Μαύρο Ρόδο και τον ρόλο της «Ηγουμένης Φιλαρέτης» που θα υποδυθεί

Ανησυχητικά φαινόμενα στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα