ΗΠΑ: Αυτή είναι η συγγραφέας που θα διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία

Η Μάριαν Ουίλιαμσον είναι επιτυχημένη συγγραφέας βιβλίων για αυτοβελτίωση, εισήγαγε έναν ιδιότυπο πνευματισμό στις προεδρικές εκλογές του 2020 και υποστηρίζει ότι έχει πρόγραμμα «για να βοηθήσει στην επιδιόρθωση της Αμερικής».

Τοποθετεί εαυτόν αριστερότερα του Μπάιντεν και είναι η πρώτη που ανακοινώνει ότι θα αμφισβητήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ και θα διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, ενόψει των επόμενων προεδρικών

εκλογών.

Bestselling self-help author Marianne Williamson has announced she’s running for president again, becoming the first major Democrat to challenge President Joe Biden for his party’s nomination in 2024. https://t.co/mrqD7jbZIB

— The Associated Press (@AP) February 27, 2023

Η 70χρονη Ουίλιαμσον δεν είναι «ρούκι» στο στρατόπεδο του Δημοκρατικού Κόμματος. Το 2020 είχε διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος, αλλά ήδη από τον Ιανουάριο είχε αποσυρθεί διότι διαπίστωσε ότι δεν είχε ρεύμα υποστήριξης. Τότε είχε συνταχθεί με τον Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος δυσκόλεψε πολύ τη ζωή του Τζο Μπάιντεν, στον εσωκομματικό αγώνα για το χρίσμα, που κρίθηκε σε μία κρίσιμη εκλογική μάχη στη Νότια Καρολίνα.

Τώρα η Ουίλιαμσον σπεύδει να πάρει θέση στην αφετηρία της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας στο Νιου Χαμσάιρ και τη Νότια Καρολίνα.

Williamson tells Democrats it’s ‘time to move on’ from Biden as she plans trips to NH and early primary states https://t.co/PL4ccxtA07

Fox News (@FoxNews) February 22, 2023

Το  παράδοξο είναι πως την … εμπνέει ο Ντόναλντ Τραμπ… Όπως έγραψε στο Facebook, ο αντισυμβατικός τρόπος με τον οποίον ο Τραμπ κέρδισε τις εκλογές για τον Λευκό Οίκο, το 2016, καθιστά «αβάσιμο να λέει κάποιος με βεβαιότητα ποιος θα κερδίσει την προεδρία». «Δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία ξανά για να προσθέσω το όνομά μου στη συζήτηση. Διεκδικώ το χρίσμα για την προεδρία για να συμβάλω στο κλείσιμο ενός παράλογου κεφαλαίου της ιστορίας μας και στη δημιουργία μιας νέας αρχής», έγραψε στο Facebook.

Υπόσχεται τη συνταγή για την ίαση των πληγών της Αμερικής

«Αισθάνομαι ότι ασχολούμενη επί 40 χρόνια προσωπικά με το τραύμα χιλιάδων ανθρώπων μου δίνει την μοναδική προοπτική να ξέρω τι χρειάζεται για  να βοηθήσω στην επιδιόρθωση της Αμερικής. Χρειαζόμαστε πολιτική που θα αντιμετωπίζει όχι μόνο τα συμπτώματα, αλλά την αιτία. Αυτό δεν βασίζεται στις σκληρές επιταγές της ατέρμονης επιδίωξης του εταιρικού κέρδους, αλλά στις αιώνιες επιταγές των αρχών και των αξιών μας», διακήρυξε η Ουίλιαμσον.

Μία από τις βασικές προτάσεις  της είναι ένα σχέδιο για τη δημιουργία υπουργείου Ειρήνης. Επίσης υποστηρίζει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να καταβάλει χρηματικές αποζημιώσεις στους μαύρους Αμερικανούς για τα όσα υπέστησαν επί αιώνες λόγω της δουλείας και των φυλετικών διακρίσεων. Τάσσεται σταθερά υπέρ της λήψης μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος

Η Ουίλιαμσον, που είναι πνευματική σύμβουλος της Όπρα Γούνφρεϊ, την πρώτη φορά που διεκδίκησε το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρική μάχη είχε προκαλέσει αίσθηση με την «πολιτική της αγάπης», όπως χαρακτήρισαν τα αμερικανικά ΜΜΕ τις θέσεις της. «Είναι ακόμα εφικτή μία πολιτική ενσυναίσθησης», έλεγε τότε, μπαίνοντας σε μία κούρσα που ήταν «εν μέρει εκστρατεία», αλλά συγχρόνως «εν μέρει ένα πνευματικό κίνημα», όπως γράφει ο Guardian. Δηλώνει «φίλη» της τέως πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, Τσασίντα Άρντερν. Στη διάρκεια της πανδημίας τάχθηκε υπέρ της «αυτό-ίασης» αν και απέρριψε τις κατηγορίες ότι εναντιώνεται στα εμβόλια.

Η Ουίλιαμσον θεωρεί ότι η προεδρία Τραμπ ήταν «μία μαύρη δύναμη συλλογικού μίσους», γεμάτη «τοξικότητα και συναισθηματική διαταραχή», που απαιτεί «ίαση». Αλλά συγχρόνως θεωρεί «αηδιαστικές» πολλές από τις θέσεις που έχουν λάβει ο Τζο Μπάιντεν και ο Μπέρνι Σάντερς, επιμένοντας στη δική της προσέγγιση, που αν μη τι άλλο, προσθέτει ενδιαφέρον στον αμερικανικό δημόσιο λόγο ενόψει της μακράς διαδικασίας μέχρι τις προεδρικές εκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσιογράφος ελληνικής καταγωγής κατηγορείται για πληρωμένη συνέντευξη με τον Όλαφ Σολτς

Ερντογάν σε Μπλίνκεν: «Στις 14 Μαΐου οι εκλογές – Στις Βρυξέλλες οι συνομιλίες για Σουηδία-ΝΑΤΟ» (photos)

Σεισμός στη Συρία: 22 νεκροί από χολέρα μετά τις εκτεταμένες ζημιές στην υδροδότηση

Keywords
Τυχαία Θέματα