Ινδονησία: Στους 125 τελικά οι νεκροί – Οι υπεράριθμοι οπαδοί και η αντίδραση της αστυνομίας οι βασικές αιτίες της τραγωδίας (Videos)

Οι αρχές της Ινδονησίας αναθεώρησαν τον αριθμό των επιβεβαιωμένων θανάτων, από την τραγωδία που σημειώθηκε στο γήπεδο «Kanjuruhan Stadium», μετά τον αγώνα της τοπικής Αρέμα με την Περσεμπάγια Σουραμπάγια.

Όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας της Ανατολικής Ιάβα, Εμίλ Νταρντάκ, αυτή τη στιγμή έχουν διαπιστωθεί 125 νεκροί, εκ των οποίων οι 124 έχουν ταυτοποιηθεί.

No hay que admirarnos de #Indonesia cuando tuvimos un #Queretaro #Corregidora qué nunca supimos cuál fue el final verdad

@makugo pic.twitter.com/xbhyNAbfnE

— VOZDEUNTAPATIO (@VOZDEUNTAPATIO) October 2, 2022

Η μείωση σε σχέση με τον προηγούμενο τραγικό απολογισμό των 174 θυμάτων οφείλεται στο γεγονός ότι κάποια ονόματα είχαν εγγραφεί δύο φορές στη «μακάβρια» λίστα, σύμφωνα με τον εν λόγω αξιωματούχο.

কেন বার বার ঝামেলা ইন্দোনেশিয়ায়#indonesia #sportsnews

https://t.co/Fz9ZBkF0jN

— Anandabazar Patrika (@MyAnandaBazar) October 2, 2022

Σύμφωνα το ρεπορτάζ του BBC, η τραγωδία προκλήθηκε μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα, στον οποίο αναδείχθηκε νικήτρια η Περσεμπάγια Σουραμπάγια.

Όπαδοί εισέβαλαν στο γήπεδο, προχώρησαν σε βανδαλισμούς και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς. Εκείνοι χρησιμοποίησαν χημικά για να τους απωθήσουν, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.

Το αποτέλεσμα ήταν εκατοντάδες άνθρωποι να ποδοπατηθούν μέχρι θανάτου ή να πεθάνουν από ασφυξία ή σοβαρό τραυματισμό. Ο αριθμός των θεατών ήταν παραπάνω από ό,τι χωρούσε το στάδιο.

Διαβάστε επίσης:

Nord Stream: «Τεχνικώς εφικτή» η αποκατάσταση των αγωγών φυσικού αερίου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανακατέλαβε την πόλη Λιμάν το Κίεβο – «Ευχαριστώ τους στρατιωτικούς μας», είπε o Ζελένσκι

Κυκλώνας Ίαν: Τεράστιες καταστροφές στις ΗΠΑ, περισσότεροι από 70 οι νεκροί

Keywords
Τυχαία Θέματα