Ινδία: Έστησαν «παζάρι» μωρών μέσα σε νοσοκομείο

ΚΟΣΜΟΣ

Για εμπόριο βρεφών κατηγορείται προσωπικό του νοσοκομείου Palash στην περιοχή Gwalior της Ινδίας. Η αστυνομία φέρεται να ανακάλυψε πως στο νοσοκομείο λειτουργούσε μονάδα η οποία πωλούσε και αντάλλαζε νεογέννητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, το προσωπικό έκανε εμπόριο βρεφών που προέρχονταν από βιασμούς ή είχαν γεννηθεί εκτός γάμου. Δύο μωρά φαίνεται να διασώθηκαν από την αστυνομία, θεωρείται όμως ότι τα υπόλοιπα που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο πουλήθηκαν πριν γίνει η υπόθεση γνωστή στις αρχές.

Πέντε μέλη του προσωπικού, μεταξύ των οποίων και η διευθύντρια του

νοσοκομείου Arun Bhadoria συνελήφθησαν. Ο αστυνομικός που ερευνά την υπόθεση, Prateek Kumar, ισχυρίζεται πως το νοσοκομείου χρησιμοποιούσε «πράκτορες» για να εντοπίζει νεαρές γυναίκες που δεν ήθελαν τα μωρά που κυοφορούσαν.

Από τη στιγμή που η μητέρα «ξεφορτωθεί» το μωρό, το νοσοκομείο αρχίζει να ψάχνει άτεκνα ζευγάρια που θα μπορούσαν να το αγοράσουν, όπως αναφέρουν πηγές της αστυνομίας. Οι γονείς μπορούσαν επίσης να ανταλλάξουν το μωρό τους με ένα άλλο του επιθυμητού γένους. «Ένα ζευγάρι είχε δύο αγόρια. Αντάλλαξαν το ένα από τα αγόρια με κορίτσι από το νοσοκομείο», αναφέρει ένας αστυνομικός.

Οι αρχές της Ινδίας ερευνούν αν λειτουργούν παρόμοιες μονάδες στην περιοχή.

Πηγή: Independent

μωράνοσοκομείοΙνδίαπώληση μωρώνανταλλαγή μωρώνHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα