Ηλίας Μόσιαλος: Για να ανοίξουν τα σχολεία χρειάζονται δυο τεστ την εβδομάδα και όχι ένα

Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος έκανε πριν από λίγο διπλή παρέμβαση για το θέμα του κορωνοϊού, των τεστ και του λοκντάουν. Ο κ. Μόσιαλος προειδοποιεί για τέταρτο κύμα της επιδημίας, που θα έρθει τον Δεκέμβριο, και το οποίο θα πλήξει κυρίως τους αρνητές των εμβολίων, εκείνους δηλαδή που δεν εμβολιάστηκαν.


Με ανάρτησή του στο Facebook, ζητεί να γίνονται δυο τεστ την εβδομάδα στα σχολεία

και όχι ένα όπως έχει ανακοινωθεί ενώ ανέφερε ότι η πιθανότητα να μεταδώσει κάποιος τον ιό μετά από τον εμβολιασμό, είναι μεν μικρή – μεταξύ 10%-20% , αλλά υπαρκτή, οπότε πρέπει να τηρούν όλοι τα μέτρα ασφαλείας.


Η ανάρτηση του καθηγητή έχει ως εξής: «Τουλάχιστον άρχισαν να ακούνε πάλι και ελπίζω να συνεχίσουν με στοχευμένη χρήση των τεστ όπως πρότεινα προχτές. Χρειάζεται να γίνονται τεστ δυό φορές την εβδομάδα στα σχολεία και όχι μια.»


Ο Ηλίας Μόσιαλος αναφέρθηκε και στα self–tests και χαρακτήρισε γενναία την απόφαση παροχής τους, από την ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο σημείωσε ότι ο έλεγχος είναι πιο αποτελεσματικός όταν γίνεται στοχευμένα σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες και όχι στον γενικό πληθυσμό.


Για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στον οργανισμό, ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ότι έχουν παρατηρηθεί νεφρολογικές, καρδιακές και νευρολογικές επιπτώσεις στην υγεία και ότι οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Σημαντικές όπως είπε είναι και οι επιπτώσεις του lockdown στην ψυχική υγεία, οι οποίες θα πρέπει να συνεκτιμηθούν, ειδικά σε νεότερες ομάδες πληθυσμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα