ΙΚΕΑ: Θα δέχεται «απόσυρση» παλιών της επίπλων – Πώς θα γίνεται, τι θα προσφέρει

Χρηματική αποζημίωση σε πελάτες που θα επιστρέφουν τα προϊόντα της αντί να τα πετάνε στα σκουπίδια θα προσφέρει η IKEA σε μια προσπάθεια να περιορίσει το περιβαλλοντικό της «αποτύπωμα».

Η Σουηδική επιχείρηση θα επιτρέψει την επιστροφή συγκεκριμένων συναρμολογημένων επίπλων όπως κομοδίνα, μπουφέδες και γραφεία, δίνοντας στους πελάτες κουπόνι. Η ΙΚΕΑ θα πληρώσει 30% – 50% της αρχικής αξίας του επίπλου αναλόγως με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Η μέση

τιμή των επιτρεπόμενων επιστρεφόμενων επίπλων είναι 29 στερλίνες. Οποιαδήποτε έπιπλα επιστραφούν στην ΙΚΕΑ είτε θα μεταπωληθούν είτε θα ανακυκλωθούν.

Πιλοτικό πρόγραμμα

Η ΙΚΕΑ δοκιμάζει το πιλοτικό πρόγραμμα εδώ και ένα χρόνο στο Εδιμβούργο και τη Γλασκώβη της Σκωτίας. Είχε σκοπεύσει να επεκτείνει το πρόγραμμα πέρυσι αλλά τα lockdowns το κατέστησαν απαγορευτικό.

«Οι έρευνές μας υποδεικνύουν πως υπάρχει τεράστια ζήτηση στην πώληση χρησιμοποιημένων επίπλων», ανέφερε το στέλεχος της ΙΚΕΑ στη Βρετανία, Γκρεγκ Λούκας.

Με τους εργαζόμενους να αρχίζουν δειλά-δειλά να επιστρέφουν στο γραφείο, μπορεί να υπάρξει μια ανάγκη για επιστροφή επίπλων γραφείου που δεν χρειάζονται πια.

Η ΙΚΕΑ είναι μία από αρκετές εταιρείες οι οποίες προσπαθούν να βρουν τρόπους να επαναχρησιμοποιήσουν ή να ανακυκλώσουν τα προϊόντα τους έτσι ώστε να προσελκύσουν τη νέα γενιά των κλιματικά ευαίσθητων καταναλωτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα