Ιαπωνία: Ξαναμέτρησε τα νησιά της και… τα βρήκε περισσότερα απ΄ όσα νόμιζε

Κι όμως, μία από τις αναπτυγμένες χώρες στον κόσμο διαπιστώθηκε πως δεν ήξερε πόσα ακριβώς νησιά υπάρχουν στην επικράτειά της!

Ο λόγος για την Ιαπωνία, που ξαναμέτρησε τα νησιά που της ανήκουν και  διαπίστωσε πως κατέχει 7.000 περισσότερα νησιά απ΄ ό, τι νόμισε ως τώρα.

Η ψηφιακή αποτύπωση των νησιών της Ιαπωνίας, που έγινε από την Αρχή Γεωχωρικής Ενημέρωσης (GSI) , έδειξε ότι στην ιαπωνική επικράτεια υπάρχουν 14.125 νησιά, δηλαδή αριθμός διπλάσιος σε σχέση με τα επίσημα στοιχεία

που ίσχυαν από το 1987, όταν η Ακτοφυλακή είχε καταγράφει 6.852 νησιά.

Η GSI ανακοίνωσε ότι τα αναθεωρημένα στοιχεία, που προέκυψαν από την χρήση προηγμένης τεχνολογίας, με αποτέλεσμα μία λεπτομερέστατη καταγραφή του χάρτη, δεν αλλάζουν την συνολική επικράτεια της χώρας.

Αν και δεν υπάρχει κάποια διεθνής συμφωνία που να ορίζει το πώς καταμετρώνται  τα νησιά, η GSI χρησιμοποίησε τα ίδια κριτήρια μεγεθών που ίσχυαν και πριν από 35 χρόνια. Δηλαδή πρόκειται για καταγραφή όλων των εδαφών που έχουν περιφέρεια τουλάχιστον 100 μέτρων.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η Ιαπωνία δεν είχε ακριβή εικόνα για τον αριθμό των νησιών που της ανήκουν, ενώ βρίσκεται σε διαμάχη με την Ρωσία, την Κίνα και τη Νότια Κορέα για διάφορα νησιωτικά συμπλέγματα.

Η Ιαπωνία διεκδικεί από την Ρωσία το συγκρότημα των νήσων Κουρίλων, το οποίο το Τόκιο αποκαλεί Βόρεια Εδάφη και αυτή είναι μία διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν τα σοβιετικά στρατεύματα κατέλαβαν τις Κουρίλες από την Ιαπωνία.

Η Ιαπωνία επίσης θεωρεί ότι της ανήκουν τα ακατοίκητα νησιά Σενκάκου, στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, τα οποία η Κίνα ισχυρίζεται πως ανήκουν στη δική της επικράτεια.

Επίσης, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα έχουν εμπλακεί εδώ και 70 χρόνια σε μία διαμάχη για την εθνική κυριαρχία σε ένα συγκρότημα νησίδων, που από την Σεούλ αποκαλούνται Ντοκντο και από το Τόκιοο Τακεσίμα.

Οι νησίδες αυτές βρίσκονται στην Θάλασσα της Ιαπωνίας, την οποία η Κορέα αποκαλεί Ανατολική Θάλασσα.

Μήνυμα Μπάιντεν για το δυστύχημα στα Τέμπη

Μεγάλη «απώλεια» για τον Guy Savoy – Έχασε ένα αστέρι Michelin, ο καλύτερος σεφ στον κόσμο (Videos)

Σεισμός στην Τουρκία: Σκύλος ανασύρθηκε ζωντανός μετά από 23 ημέρες στα ερείπια (photos/videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα