Ιαπωνία: Για πρώτη φορά αφεντικό της «Γιακούζα» καταδικάζεται σε θάνατο – Απείλησε τον δικαστή: «Θα το μετανιώσεις»

Η είδηση αποτελεί πρώτο θέμα στα Ιαπωνικά μέσα. Για πρώτη φορά στην ιστορία, Ιαπωνικό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο αφεντικό της σκληρής γιαπωνέζικης μαφίας της περίφημης Γιακούζα.


Το δικαστήριο της πόλης Φουκουόκα τον καταδίκασε σε θάνατο με απαγχονισμό σε μια δίκη που είχε διαρκέσει πολλές μέρες. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο 74χρονος Σατόρου Νομούρα επικεφαλής μιας ισχυρής εγκληματικής οργάνωσης, είχε δώσει την εντολή να πραγματοποιηθούν τέσσερις επιθέσεις, μία εκ των οποίων κατέληξε σε θάνατο.


Η καταδίκη του αφεντικού ήρθε παρά το γεγονός

ότι δεν υπήρχαν άμεσα αποδεικτικά στοιχεία που να τον συνδέουν με τα εγκληματικά χτυπήματα. Ο ίδιος, από την πλευρά του αρνούνταν μέχρι την τελευταία στιγμή την παραμικρή εμπλοκή του.

Το σκεπτικό των δικαστών όμως ήταν πως αφού εκείνος ήταν ο αρχηγός είχε την πλήρη ευθύνη των πράξεων των μελών της οργάνωσης του. Από τις επιθέσεις για τις οποίες ο Νομούρα καταδικάστηκε είχε σκοτωθεί ένας επιχειρηματίας και είχε τραυματιστεί ένας αστυνομικός και άλλοι δυο άνθρωποι.
Το αφεντικό όμως δεν δέχτηκε στωικά και ήρεμα την απόφαση του δικαστηρίου. Το αντίθετο. Είχε μια μεγάλη έκρηξη μετά την ανακοίνωση της και απευθυνόμενος προς τον δικαστή του είπε: «Ζήτησα μια δίκαιη απόφαση… Θα το μετανιώνεις αυτό για την υπόλοιπη ζωή σου»


Ο Νομούρα, που είναι το αφεντικό του συνδικάτου εγκλήματος «Κούντο-Κάι» το οποίο δρα στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, σκοπεύει να ασκήσει έφεση. Πάντως όπως αναφέρει και η Daily Mail για πολλά χρόνια υπήρχε ανοχή στην Ιαπωνία για τις ενέργειες της Γιακούζα, καθώς θεωρούνταν «αναγκαίο κακό» για τη διατήρηση της τάξης στους δρόμους και την επίσπευση ορισμένων διαδικασιών, παρά τα αθέμιτα μέσα που χρησιμοποιούνταν.
Τις τελευταίες δεκαετίες ωστόσο, η αυστηροποίηση των κανονισμών κατά των συμμοριών, η πτώση της κοινωνικής αποδοχής και η εξασθένηση της οικονομίας είχαν ως αποτέλεσμα ο αριθμός των μελών των οργανώσεων της Γιακούζα να μειωθεί σημαντικά.

The death sentence for yakuza boss Satoru Nomura, and his subsequent threat to the judge seem like real drama. However, most media reports appear to be using tame courtroom artist pictures. https://t.co/bi92zYoSQA pic.twitter.com/BVbUEoBmuF

— Mulboyne (@Mulboyne) August 25, 2021

Η Γιακούζα ή Ιαπωνική μαφία είναι μια ομάδα από συνδικάτα οργανωμένου εγκλήματος στην Ιαπωνία. Είναι η μεγαλύτερη οργάνωση του είδους της στο κόσμο με 80.900 μέλη σε όλο το κόσμο, ενώ συνολικά δραστηριοποιούνται σε αυτήν 150.000 άτομα. Είναι γνωστή για τους αυστηρούς κώδικες συμπεριφοράς και την οργανωμένη φύση της. Ο όρος Γιακούζα στα Ιαπωνικά σημαίνει «8-9-3» (Για-Κου-Ζα). Πρόκειται για το χειρότερο φύλλο στο Ιαπωνικό παιγνίδι χάνα κούντα, αντίστοιχο του Μπλακ τζακ, στο οποίο ο παίκτης καλείται να συγκεντρώσει 19 για να κερδίσει. Οπότε όποιος τραβούσε 20 έχανε. Ο όρος σταδιακά άρχισε να σημαίνει «απόκληρος».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Αναστολή αδειών όλων των εργαζομένων σε ΕΣΥ, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ, δομές ΠΦΥ από 1η Σεπτεμβρίου

Τζανάκης: Δέχομαι απειλές από «Ταλιμπανοχριστιανούς»

Δολοφονία στη Μεσαρά: Προθεσμία πήρε ο κατηγορούμενος – Ένταση και λιποθυμίες (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιαπωνία, Γιακούζα, – Απείλησε,iaponia, giakouza, – apeilise