Η ζωή μέσα σε ένα «σπίτι-φέρετρο» (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Η εκτόξευση των τιμών ενοικίασης στο Χονγκ Κονγκ έχουν αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να ζουν σε «σπίτια φέρετρα» μόλις 1,9 τετραγωνικά μέτρα σε μέγεθος.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει περιγράψει τις κατοικίες αυτές ως «προσβολή στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια», αλλά όπως αναφέρει ο κ. Wong «δεν μπορούμε να αντέξουμε τα υψηλά ενοίκια».

Οι τιμές κατοικιών έχουν αυξηθεί σχεδόν 50% από το 2012 στο Χονγκ Κονγκ,

καθιστώντας την ιδιοκτησία στην περιοχή μια από τις πιο δυσβάσταχτες στον κόσμο.

Πολλά διαμερίσματα έχουν κατατμηθεί με σκοπό να δημιουργηθούν μικροσκοπικά «σπίτια φέρετρα» για να ανταποκριθεί στη ζήτηση που υπάρχει.

Ο κ. Wong, πληρώνει ενοίκιο 226 δολάρια το μήνα προκειμένου να ζήσει σε αυτό το μικροσκοπικό σπίτι.

«Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που εφαρμόστηκε το πρόγραμμα δημόσιας στέγασης, αλλά ακόμα η αίτησή μου βρίσκεται σε αναμονή» τονίζει ο κ. Wong. «Πόσο καιρό ακόμα θα περιμένω;»

Περισσότεροι από επτά εκατομμύρια άνθρωποι μένουν στο Χονγκ Κονγκ, με την κυβέρνηση να σχεδιάζει την κατασκευή 460.000 διαμερισμάτων κατά την επόμενη δεκαετία για να αντιμετωπίσει το οικιστικό πρόβλημα.

Όπως αναφέρει ο κοινωνικός λειτουργός Sze Lai Shan «εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν σε ένα πολύ μικρό χώρο με μολυσμένο αέρα. Δεν έχουν αρκετό χώρο για να τεντώσουν τα πόδια τους και η διαμονή τους σε τόσο στενούς χώρους μπορεί να έχει πολλές ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις».

Ο αριθμός των κατοίκων που ζουν σε «σπίτια-φέρετρα» εκτιμάται στους 200.000 σύμφωνα με την κυβέρνηση - αλλά Sze πιστεύει ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

σπίτι-φέρετροΧονγκ ΚονγκHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα