Η ζωή και το έργο του Στάθη Ψάλτη

ΕΛΛAΔΑ

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Στάθης Ψάλτης, την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στον καλλιτεχνικό χώρο και σκορπώντας τη θλίψη στην οικογένεια, τους φίλους του και τους αμέτρητους θαυμαστές του.

Ο αγαπημένος ηθοποιός που τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», χτυπημένος από τον καρκίνο, έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή και «έφυγε» στα 66 του χρόνια.

Γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας στις 27 Φεβρουαρίου 1951, όπου έζησε τα

παιδικά του χρόνια ώσπου την ηλικία των 11, η οικογένειά του πήρε την απόφαση να μετακομίσει στο Αιγάλεω.
Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη και αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο πρώτος του γάμος ήταν με την Τάρια Μπούρα και το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη.

Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, όπως και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου, κατά τη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες. «Καμικάζι αγάπη μου», «Τροχονόμος Βαρβάρα», «Τα καμάκια», «Βασικά καλησπέρα σας», «Και ο πρώτος ματάκιας», «Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω», «Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ», «Μάντεψε τι κάνω τα βράδια», «Μανούλι, είσαι να τη βρούμε;», «Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος!» και «Κούλα με την κουλάρα σου!» αποτελούν κάποιες από τις εμπορικές ταινίες που άφησαν εποχή και έκαναν τον Στάθη Ψάλτη τον αγαπημένο του τηλεοπτικού κοινού.

Το 1973 στην τηλεοπτική σειρά "Οι έμποροι των εθνών" τραγούδησε το «Ήτανε μια φορά» του Σταύρου Ξαρχάκου, ενώ από τότε είχε τραγουδήσει αρκετά τραγούδια σε ταινίες του και σε πολλές επιθεωρήσεις.

Ο Στάθης Ψάλτης δεν είναι πια κοντά μας, θα μείνει όμως πάντα στη θύμισή μας μέσα από τις ταινίες του, το ταλέντο του και το πηγαίο χιούμορ του.

Στάθης Ψάλτηςθάνατοςαφιέρωμαζωήκαριέρακαλλιτεχνικός χώροςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα