Η βρετανική Sun «ανακαλύπτει» την Πάτμο – Το νησί του Ιωάννη και των σταρ (videos)

Στην Ευρώπη υπάρχουν εκατοντάδες καταπληκτικά μικρά νησιά, πολλά από τα οποία είναι hot spot της τουριστικής βιομηχανίας και συγκεντρώνουν πλήθη τουριστών, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Από τα ελληνικά νησιά πιο γνωστά στη διεθνή αγορά είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Αλλά η βρετανική Sun «ανακαλύπτει» την Πάτμο και προτείνει στους αναγνώστες της να την βάλουν στο πρόγραμμά

τους.

Το νησί του Ιωάννη…

Αποκαλείται και το Νησί της Αποκάλυψης, αλλά είναι λιγότερο τρομακτικό απ΄ ό,τι ακούγεται, σημειώνει η Sun, εξηγώντας ότι το όνομα αυτό το οφείλει στον Άγιο Ιωάννη, ο οποίος έγραψε τη δική του Αποκάλυψη.

Η Πάτμος είναι προορισμός για θρησκευτικό τουρισμό, καθώς αρκετοί πιστοί σπεύδουν στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης, όπου έμενε ο Ιωάννης και έβλεπε τα οράματα που καταγράφει στο βιβλίο. Ο Ιωάννης, ο αγαπημένος μαθητής του Ιησού, εξορίστηκε στην Πάτμο το 95 μ.Χ από τον αυτοκράτορα Δομητιανό και βρήκε καταφύγιο στο σπήλαιο που βρίσκεται μεταξύ Σκάλας και Χώρας. Εκεί με τη βοήθεια του μαθητή του Πρόχορου, ο Ιωάννης έγραψε –καθ΄ υπαγόρευση του Θεού- την Αποκάλυψη και ίσως το 4ο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο.

Η Πάτμος είναι όμως και ένας εξαιρετικός προορισμός για όσους θέλουν να απολαύσουν ήρεμες διακοπές σε ένα νησί με ιδιαίτερο χαρακτήρα.

…και των διάσημων σταρ

Δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια προτιμούν την Πάτμο αρκετές διασημότητες, για να χαλαρώσουν από τους ρυθμούς τους, μεταξύ των οποίων η Τζούλια Ρόμπερτς, ο Ντέιβιντ Μπάουι, ο Ρίτσαρντ Γκιρ, ο Τομ Χανκς και ο Πιρς Μπρόσναν.

«Εδώ και μια δεκαετία κάθε καλοκαίρι έρχεται στην Πάτμο ο Μπάουι, τις πρώτες δέκα μέρες του Ιουλίου», λέει ένας ντόπιος, που έχει μπαρ στο νησί. «Το περασμένο καλοκαίρι ήρθαν η Τζένιφερ Κόνελι και ο σύζυγός της, Πολ Μπέτανι».

Κατάλευκα σπίτια κατά μήκος της ακτής, με μια γραφική χώρα με πολύ καλά, μικρά εστιατόρια που σερβίρουν ντόπιες λιχουδιές- κυρίως θαλασσινά και Σκάλα με τα μπαρ, όπου σερβίρεται ντόπιο κρασί.

Οι παραλίες είναι καταπληκτικές, γράφει η Sun και ξεχωρίζει την Λάμπη με τα πολύχρωμα βότσαλα. Αλλά και την Πέτρα, με την αμμουδιά, που είναι η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού.

Στα must για τους επισκέπτες η ανάβαση στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη και μια φωτογραφία στους ανεμόμυλους.

«Δεν είναι τόσο τουριστικό όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος, ερωτεύτηκα αυτό το διαμάντι», γράφει στα social ένας Βρετανός επισκέπτης της Πάτμου.

Ένας άλλος προτιμά την Χώρα, γράφοντας ότι «κάθε δρομάκι από μόνο του είναι μια πρόκληση για φωτογραφία».

Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται υψηλού επιπέδου υποδομές στο νησί, σημειώνει η Sun, που προτείνει μετάβαση στην Πάτμο με απευθείας πτήση από το Λονδίνο στην Κω κι από εκεί με το πλοίο της γραμμής μέχρι το Νησί της Αποκάλυψης.

Διαβάστε επίσης:

Ταξίδι στην Ν. Κορέα για να θαυμάσουμε «το πιο όμορφο δέντρο του κόσμου» (photos/videos)

Ιταλία: Απόδραση στο χωριό Λέριτσι, την πρωτεύουσα του «Κόλπου των Ποιητών» (photos/videos)

Travel.com: Η Νάξος στους 10 καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για Άνοιξη και… Φθινόπωρο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Sun, Πάτμο –, Ιωάννη,Sun, patmo –, ioanni