Η Βουλή, το ΕΣΡ και η συναίνεση της ΝΔ (που δεν δεσμεύεται να δώσει μέχρι να εκλέξει αρχηγό)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι ασφυκτικές χρονικές προθεσμίες για το κρίσιμο ζήτημα της τοποθέτησης των νέων μελών του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου είναι ο «καταλύτης» προκειμένου να «τρέξει» η διαδικασία με στόχο να υπάρξει λύση μέχρι το τέλος του χρόνου.

Για να προκύψει το νέο ΕΣΡ όμως απαιτείται η πλειοψηφία των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε

ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ξεκινά άμεσα η διαδικασία διαβούλευσης με τα κόμματα, από την ερχόμενη Δευτέρα όπως ανέφερε, με την σχετική συζήτηση να ολοκληρώνεται στις 20 Δεκεμβρίου (η πρώτη από τις δυο Κυριακές που η ΝΔ θα βρίσκεται στις κάλπες για την ανάδειξη αρχηγού) και κατόπιν να ξεκινήσει η διαδικασία στελέχωσης των Ανεξάρτητων Αρχών προκειμένου να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Όπως εκτίμησε μάλιστα ο πρόεδρος της Βουλής μπορεί να υπάρξει «κοινός τόπος» μεταξύ των κομμάτων κατά την διάρκεια των διεργασιών προκειμένου να μην είναι οριακή η συμφωνία που θα επιτευχθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων για την τοποθέτηση των νέων μελών του ΕΣΡ και άλλων Ανεξάρτητων Αρχών, λόγου χάρη το ΑΣΕΠ.

Κύκλοι της ΝΔ πάντως διευκρίνιζαν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να δεσμευθεί για οριστική απόφαση επί του κρίσιμου ζητήματος μέχρι την εκλογή του προέδρου της ΝΔ, με την δεύτερη εσωτερική εκλογική μάχη της «γαλάζιας» παράταξης να προσδιορίζεται, με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες στις αρχές του νέου χρόνου.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, παράλληλα, ενημέρωσε ότι η κατάθεση του «καυτού» για την συγκυβέρνηση, ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή «πηγαίνει» για μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Πάντως, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, μέχρι την εορταστική περίοδο στην Ολομέλεια θα φτάσει το νομοσχέδιο με τα 13 προαπαιτούμενα, εκτιμώντας μάλιστα ο Νίκος Βούτσης ότι δεν θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές για την κυβέρνηση στην ψήφιση του. Ως κατεπείγοντος, για ακόμη μια φορά...

ΕΣΡΝΔσυναίνεσηεκλογέςΒουλήΒούτσηςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα