«Η βία φέρνει βία» λέει ο Παπαχριστόπουλος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ολομέλεια της Βουλής καταδίκασε σήμερα το χθεσινοβραδινό επεισόδιο ξυλοδαρμού σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου. Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου, η οποία προκάλεσε αντιπαραθέσεις.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος εξέφρασε την συμπάθεια του για τον Βασίλη Αποστόλου λέγοντας πως «είναι ήπιων τόνων και δεν δίνει δικαιώματα».

Ωστόσο στην συνέχεια υποστήριξε πως «η βία φέρνει βία», συμπληρώνοντας πως «ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας στενάζει στην ανεργία, ένα κομμάτι περιθωριοποιείται, σε μεγάλο βαθμό έχουν νιώσει τη μορφή βίας και την εκδηλώνουν με άγαρμπο τρόπο».

Στα λόγια του βουλευτή των ΑΝΕΛ αντέδρασε ο Γρηγόρης Ψαριανός, o οποίος ρώτησε τον Θανάση Παπαχριστόπουλο αν τους δικαιολογεί με τον τελευταίο να απαντά ότι «δεν λέω αυτό. Δεν δικαιολογώ κανένα. Είναι καταδικαστέα η σωματική βία από όπου και αν προέρχεται, αλλά υπάρχουν τεράστια κοινωνικά αίτια που στέλνουν τον κόσμο στα πολύ αριστερά ή ακροδεξιά κινήματα». Λίγο αργότερα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, σε νέα παρατήρηση, αυτή την φορά του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Δαβάκη, απάντησε πως «δεν δικαιολογώ. Αλλά ένα κομμάτι κόσμου καταδικάστηκε να μην έχει στον ήλιο μοίρα και είναι εύπορο έδαφος για τέτοιες ανομίες, αυτό είπα και τίποτα περισσότερο».

Θανάσης ΠαπαχριστόπουλοςΒουλήΒασίλης ΑποστόλουξυλοδαρμόςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα