Η Τουρκία δεν πρόκειται να πάρει βίζα, τουλάχιστον όχι πριν από το τέλος του 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η γερμανική κυβέρνηση δεν περιμένει ότι η Τουρκία θα λάβει την απελευθέρωση της βίζας για τους πολίτες της που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, που επικαλείται πηγές της εφημερίδας Bild.

Η ΕΕ και η Τουρκία συζητάνε το ενδεχόμενο απελευθέρωσης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη από το 2013 και συμφωνήθηκε το Μάρτιο ότι η βίζα θα είναι τμήμα της συμφωνίας

για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών από την Τουρκία στην Ευρώπη. Όμως αναλυτές αναφέρουν ότι η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να αποδεχθεί την απελευθέρωση της βίζας γιατί η Τουρκία δεν συμμορφώνεται με τους ευρωπαϊκούς όρους για αλλαγές στον «αντιτρομοκρατικό» νόμο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bild, αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να λάβει τη βίζα, τουλάχιστον όχι πριν από το τέλος του 2017. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης που ρωτήθηκε για το θέμα δεν σχολίασε. Από την πλευρά της η Τουρκία, υποστηρίζει ότι έχει εκπληρώσει όλα τα κριτήρια για την απελευθέρωση της βίζας.

Πηγή: Reuters

Τουρκίαβίζασυμφωνία ΕΕ- ΤουρκίαςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα