Η τετράκις χρυσή Ολυμπιονίκης Σιμόν Μπάιλς απαντά στις κατηγορίες για ντόπινγκ και αποκαλύπτει από τι ασθένεια πάσχει

ΑΘΛΗΤΙΚA

«Το να πάσχεις από διαταραχή ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητας και να λαμβάνεις θεραπευτική αγωγή προκειμένου να το αντιμετωπίσεις, δεν είναι κάτι επαίσχυντο. Ούτε κάτι για το οποίο φοβάμαι να ενημερώσω τον κόσμο»...

Με αυτά τα λόγια, γραμμένα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, τοποθετήθηκε η Σιμόν Μπάιλς, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει εσχάτως και αφορά στην χρήση απαγορευμένων ουσιών από την 19χρονη Τεξανή Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής.

Η βραχύσωμη Αμερικανίδα, που εντυπωσίασε

άπαντες στην διοργάνωση του Ρίο Ντε Τζανέϊρο, κατακτώντας τέσσερα χρυσά κι ένα χάλκινο μετάλλιο, έχει δηλώσει πως θα απόσχει για έναν χρόνο από την αγωνιστική δράση.

Αν και επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικό, θεωρείται προφανές, πως αρμόδιες αρχές ήταν πλήρως ενημερωμένες για τα φάρμακα που λαμβάνει η Μπάϊλς, καθώς πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) είναι ένα σύνδρομο που αναφέρεται σε άτομα, που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες με την προσήλωση της προσοχής τους σε μία δραστηριότητα ενώ ενδέχεται, παράλληλα, να εμφανίζουν σωματική υπερδραστηριότητα. Ειδικότερα τα άτομα με ΔΕΠ-Υ χαρακτηρίζονται από απροσεξία, αδεξιότητα, δυσκολίες στην αφοσίωση στις σχολικές υποχρεώσεις ή τη συμμόρφωση σε υποδείξεις. Η διαταραχή μεταφράζεται ως ανικανότητα ρύθμισης της συμπεριφοράς. Συχνά, σχετίζεται με αρνητικές επιδόσεις στο σχολείο, καθυστέρηση (ελλείμματα) στη μάθηση και στην επικοινωνία.

Παλαιότερα, το σύνδρομο αναφέρονταν ως "Υπερκινητική Διαταραχή" ενώ σήμερα αναφέρεται επίσης με τον παραπλήσιο όρο "Διάσπαση Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητα". Το όνομα με το οποίο παρουσιάζεται στη διεθνή βιβλιογραφία είναι ADHD και προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Attention-Deficit Hyperactivity Disorder (μεταφράζεται "Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητας).

Σιμόν ΜπάιλςΔιαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής - ΥπερκινητικότηταςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα