Η σημασία της εκλογής Μητσοτάκη

ΣΤΗΛΕΣΙστορίες για αγρίους

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη σηματοδοτεί μια σειρά σημαντικών πολιτικών εξελίξεων. Πριν από όλα, ξεκινά η μετα-Τσίπρα εποχή, πριν καν ο Τσίπρας κλείσει χρόνο στην εξουσία. Είναι η πρώτη φορά που δεν τον ευνοούν οι συγκυρίες και η σκανδαλώδης του τύχη. Η ανίερη και στημένη συμμαχία της Αριστεράς με την ακροδεξιά του Καμμένου

όσο και η σιωπηρή, πλην εμφανέστατη στήριξη που παρείχε το παρωχημένο Καραμανλικό κατεστημένο (το οποίο θεώρησε ότι θα καλύψει τις σκανδαλώδεις ευθύνες του για την κρίση και την διατήρησή της θυσιάζοντας στο βωμό τής πλέον αποτρόπαιης κομματικής σκοπιμότητας και της πιο θλιβερής καιροσκοπικής πολιτικής το μέλλον της χώρας) καταδικάστηκαν απερίφραστα από τους ίδιους τους Νεοδημοκράτες και όχι μόνο.

Ο Καραμανλισμός δέχτηκε ένα βαρύτατο πλήγμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ήταν εκείνος που τόλμησε να μην ψηφίσει τον Παυλόπουλο ως πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η σημερινή εκλογή του ως αρχηγού του κόμματος της ΝΔ τον δικαιώνει γιατί εξέθεσε δημόσια την σχέση … «αγάπης κι εκτίμησης» Καραμανλή– Τσίπρα.

Επίσης η επικράτηση - ενάντια σε όλα τα προγνωστικά - του Κ. Μητσοτάκη σε ένα κόμμα με βαθιές ρίζες στον παλαιοκομματισμό δείχνει μια γενικευμένη και συνειδητή διάθεση του εκλογικού σώματος να λειτουργήσει έξω από κομματικές σκοπιμότητες και καιροσκοπισμούς.

Το πλέον σοβαρό ωστόσο συνίσταται στο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πολιτικός στην εποχή της κρίσης που επιδοκιμάζεται εκλογικά υποστηρίζοντας ξεκάθαρα την αναγκαιότητα λήψης σκληρών «μνημονιακών» μέτρων. Είναι ο πρώτος πολιτικός που λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης σε εκλογική αναμέτρηση ο οποίος δεν εκφέρει «αντιμνημονιακό» λόγο και δεν καταφεύγει σε λαϊκισμούς και πολιτικάντικες απάτες. Είναι ο μόνος πολιτικός που κέρδισε μιαν εκλογική αναμέτρηση τίμια λέγοντας την επώδυνη αλήθεια, και το ότι επιβραβεύτηκε είναι κάτι σημαντικό και προφανώς ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Η εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ θα επιφέρει ραγδαίες ανακατατάξεις και ζυμώσεις στον κατακερματισμένο χώρο στης σοσιαλδημοκρατίας. Για την ακρίβεια, θα πυροδοτήσει νέες πολιτικές εξελίξεις και είναι πολύ πιθανόν να ξαναμπούν στο παιχνίδι της πολιτικής με νέα μυαλά μια σειρά ικανότατων στελεχών που περιθωριοποιήθηκαν από τις πολιτικές συγκυρίες.

Όπως κι αν το δει κανείς, η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ένα θετικό βήμα το οποίο πρέπει να συνεχιστεί προς όφελος της κοινωνίας μέσα από την αναβάθμιση της πολιτικής μας ζωής.

Ξενοφών Α. Μπρουντζάκηςεκλογή Κυριάκου ΜητσοτάκηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα