Η Ρομπέρτα Μετσόλα νέα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξελέγη η Ρομπέρτα Μετσόλα.

Η Ρομπέρτα Μετσόλα εξελέγη από την πρώτη ψηφοφορία.

Η νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι 43 ετών, από τη Μάλτα, ανήκει στην πολιτική ομάδα του ΕΛΚ, ενώ εκλέγεται ευρωβουλευτής από το 2013.

«Το να είμαι η υποψήφιά σας είναι ευθύνη

για την οποία είμαι έτοιμη» ανέφερε μιλώντας στους συναδέλφους της. Σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη για «έναν πρόεδρο που να είναι έτοιμος από την πρώτη ημέρα, έναν πρόεδρο που διαχειρίζεται ένα κοινοβούλιο που είναι ανοιχτό, που χρησιμοποιεί τις ευκαιρίες στην τεχνολογία ενώ διατηρεί τα θεμέλια του κοινοβουλίου στη δημοκρατία, που μπορεί να ενώσει τον κόσμο»

«Πιστεύω ότι ο πρόεδρός μας πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να γεφυρώσει το κενό μεταξύ του κοινοβουλίου, του συμβουλίου και της Κομισιόν» επισήμανε, ενώ θέλοντας να τονίσει ότι ξέρει πώς να βρίσκει λύσεις και ισορροπίες.

Η Μετσόλα είναι δικηγόρος με εξειδίκευση στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Ο σύζυγός της είναι Φινλανδός και έχει τέσσερις γιους. Ο μεγαλύτερος είναι 14 ετών και ο μικρότερος τεσσάρων.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Κύρτσος: Δεν κάνει πίσω παρά την απειλή του Μαξίμου περί διαγραφής – Ο ευρωβουλευτής θα βρεθεί εκτός ΝΔ σε « νεκρό» χρόνο

Κώστας Καραμανλής: Θετικός στον κορωνοϊό ο πρώην πρωθυπουργός

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα πέφτουν, οι θάνατοι ανεβαίνουν – Πότε ανοίγει η εστίαση και πότε επανέρχεται η μουσική

Keywords
Τυχαία Θέματα