Η ψυχολογία της Αχτσιόγλου, το street talk του Κασσελάκη, το παράδοξο της εξεταστικής του ΚΚΕ και ο ανταγωνισμός Τσαβδαρίδη – Μαρκόπουλου

Καλημέρα σας

Αυτό που είχε πει ο Κλίντον για την οικονομία, στον ΣΥΡΙΖΑ ισχύει με την… ψυχολογία. Κατά τον πρόεδρο Μπιλ τα πάντα τα καθορίζει η οικονομία. Κάπως έτσι κέρδισε τις εκλογές του 1992 – και τις επόμενες του ‘96.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πάλι, όλα είναι θέμα ψυχολογίας. Ή για την ακρίβεια, ξεκινάνε από αυτή.

Πώς να υπηρετήσει κάποιος ή κάποια ένα σκοπό όταν έχει ψυχολογία

στα τάρταρα και το ψυχικό χάσμα με τους «άλλους», αυτούς που εννοεί ο Σαρτρ, είναι βαθύ;

Είπε την Κυριακή ο Κασσελάκης ότι δεν έχει «στενό κύκλο». Και συγκαλεί για σήμερα το εκτελεστικό γραφείο. Στο οποίο είναι μέλος και η Έφη Αχτσιόγλου. Η οποία όμως ενημέρωσε ότι δεν θα παραστεί. Διότι, λέει, έχει κάτι ανειλημμένες υποχρεώσεις.

Δεν ξέρω, δεν μας ενημέρωσε τι υποχρεώσεις είναι αυτές, αλλά σε αυτή την κρίσιμη καμπή για το κόμμα, αφήνεις ό,τι έχεις και δεν έχεις για να πας να πεις αυτά που πρέπει να πεις.

Αλλά όταν έχεις αρνηθεί να αναλάβεις πόστο στην κοινοβουλευτική ομάδα επειδή «δεν έχεις ενέργεια» και μετά πετάς ένα «ανειλημμένες υποχρεώσεις», προφανώς το πρόβλημα δεν είναι καν πολιτικό. Αν ήταν μόνο πολιτικό, πας τα λες και έχεις και τη συνείδησή σου ήσυχη. Καταγράφεις τις διαφωνίες σου και τις θέσεις σου.

Απλά δεν βρίσκεις το νόημα να το κάνεις. Δεν αντέχεις αυτή την κατάσταση. Δεν έχεις αποδεχτεί ότι μέχρι πριν λίγο καιρό αλλιώς τα πήγαινε η ζωή και αλλιώς ήρθαν τελικά.

Όπως φαίνεται είναι θέμα ελάχιστου χρόνου για να επιβεβαιωθούν τα ρεπορτάζ που λένε για «διαζύγιο» και της ομάδας Αχτσιόγλου με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Kasselistas» σε απόγνωση

Βέβαια από την άλλη, οι… «Kasselistas», τουλάχιστον οι σοβαροί, έχουν άλλες έγνοιες.

Διότι εάν της Έφης το πρόβλημα είναι πολιτικό, αυτό της προεδρικής πλευράς είναι σοβαρότητας και οργάνωσης.

Για παράδειγμα αυτή τη συνήθεια του Κασσελάκη να κάνει δηλώσεις στο δρόμο, ενίοτε και σε «πρωινάδικα»… ελαφρού προγράμματος, είτε πηγαίνοντας στο γυμναστήριο, είτε ερχόμενος από αυτό, δεν είναι εικόνα σοβαρού πολιτικού. Δεν ξέρω πώς το κάνουνε στο Αμέρικα, αλλά είναι πολιτικός στην Ελλάδα, ότι στην Οκλαχόμα ή στην Καλιφόρνια.

Και μάλιστα να πετάει κάτι περίεργα, αναιρώντας άλλες δηλώσεις δικές του. Όπως αυτό με το μαξιλαράκι με τα 37 δισ. ευρώ – πολύ μεγάλο και ευαίσθητο θέμα συζήτησης στον ΣΥΡΙΖΑ για να το ανακινεί έτσι πρόχειρα.

Αφήστε που η ομιλία του στην κεντρική επιτροπή, είχε βασικές πολιτικές παραλείψεις, καθότι μιλάμε για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που απευθύνεται πρωτίστως στην ευρύτερη κοινωνία και όχι στον Νίκο Φίλη όταν μιλάει από το βήμα των ηγετικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό δεν άρεσε ούτε στους δικούς του – στην πραγματικότητα τους προβλημάτισε.

Και βέβαια η άλλη «έμπνευση»: Θα πάει να μιλήσει σε εκδήλωση για ένα βιβλίο που τον επικρίνει. Ήδη βλέπω τον τρόμο στα μάτια των επιτελών του. Θα πάει προετοιμασμένος ώστε να διαψεύσει τον συγγραφές (Κοντιάδης) ή θα εμφανιστεί τόσο πρόχειρος που θα επιβεβαιώσει τελικά τους ισχυρισμούς σε βάρος του, που περιλαμβάνονται στο βιβλίο;

Μη με ρωτάτε σε τι στοιχηματίζω. Δεν στοιχηματίζω ποτέ. Αν και δω είναι μάλλον εύκολο να βγάλεις λεφτά.

Παράδοξη επιτροπή – και εποχή άραγε;

Στη λοιπή επικαιρότητα, το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στη Βουλή.

Σήμερα συζητείται η πρόταση του ΚΚΕ για εξεταστική επιτροπή για τον σιδηρόδρομο, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

Ξέχωρα από το παράδοξον του πράγματος, να υπάρχει δικογραφία στη Βουλή (από την ευρωπαϊκή εισαγγελία) για το έγκλημα και αντί για προανακριτική να μπαίνει θέμα εξεταστικής, έχω μία απορία. Ειλικρινή απορία. Το ΚΚΕ με την πρότασή του εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις πολιτικές της (και) στον σιδηρόδρομο, που οδηγούν (και) σε τραγωδίες. Την πρόταση αυτή λοιπόν, την εξόχως αντιευρωπαϊκή, την πρόταση που περίπου λέει την Ευρώπη «εγκληματία», την υπερψηφίζει η… ΝΔ! Ξανά: Την πλέον αντιευρωπαϊκή πρόταση του ΚΚΕ την υπερψηφίζει η ΝΔ!

Κάποιοι λένε το κάνει αυτό η ΝΔ, μετά την ασίστ του ΚΚΕ, για να αποφύγει να ψηφίσει τις προανακριτικές που προτείνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Αλλά, πάλι, ποιος να πιστέψει ότι το ΚΚΕ κάνει αυτή την κίνηση για να διευκολύνει τη ΝΔ; Μπορεί να πιστέψει κανείς αυτό το πράγμα;

Για μία προεδρία

Πάντα στο μέτωπο της εξεταστικής: Βλέπω δράματα – γαλάζια για την ακρίβεια. Διότι για την προεδρία της επιτροπής κυκλοφορούν κάποια ονόματα, αλλά ένας θα είναι ο τυχερός βουλευτής. Μαθαίνω ότι επικρατέστερος είναι ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Ο οποίος εάν τελικά προκριθεί θα το οφείλει στο γεγονός ότι είναι έμπειρος δικηγόρος. Και στην επιτροπή χρειάζεται ισχυρό νομικό υπόβαθρο, καθώς θα υπάρξει πίεση από την αντιπολίτευση, ιδίως από την ώρα που είναι στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αλλά έτσι θα μείνουν στη δεύτερη γραμμή στελέχη με εμπειρία σε εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές. Όπως για παράδειγμα ο Δημήτρης Μαρκόπουλος. Ο οποίος μπορεί και επικοινωνεί τα θέματα, πολύ καλύτερα από τους περισσότερους.

Αναμένω με ενδιαφέρον…

Διαβάστε επίσης:

Ο Τσακαλώτος ως Κρίσνα, η Έφη και οι δελφίνοι Χαρίτσης και Τεμπονέρας και μία προτεραιότητα για τον Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Οι λεπτομέρειες της αποχώρησης στη σύσκεψη της Ομπρέλας – Στην Κεντρική Επιτροπή η έξοδος

Ο Κασσελάκης απέφυγε το μαρτύριο του βατράχου, η Έφη είναι σε δίλημμα και το ΠΑΣΟΚ μετράει τις εξελίξεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αχτσιόγλου, Κασσελάκη, ΚΚΕ, Τσαβδαρίδη – Μαρκόπουλου,achtsioglou, kasselaki, kke, tsavdaridi – markopoulou