Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας στο Vogue

Η Ολένα Ζελένσκα έχει έναν ρόλο που –όπως λέει- δεν τον ήθελε. Είναι η πρώτη κυρία της Ουκρανίας, αλλά θα προτιμούσε να μην έχει στραμμένα τα φώτα πάνω της, αντίθετα, νομίζει ότι θα ήταν καλύτερο να μείνει στο παρασκήνιο.

Ωστόσο εξαιτίας του πολέμου η ζωή της άλλαξε και η Ολένα Ζελένσκα αισθάνεται άβολα. Όχι μόνο γιατί χωρίς την θέλησή της κάποιος την έριξε στο προσκήνιο, αλλά και γιατί η οικογένειά της έχει χωρίσει στα δυο εξαιτίας του πολέμου.

Η Ολένα Ζελένσκα δίνει συνέντευξη στην ηλεκτρονική

έκδοση του Vogue και αναφέρεται στο πως είναι να χωρίζει μια οικογένεια και στις ελπίδες της για το μέλλον.
«Θα ήθελα να μείνω στο παρασκήνιο, μου ταιριάζει. Η μετακίνηση στο προσκήνιο ήταν δύσκολη για μένα», λέει η κυρία Ζελένσκα.

Καθώς ο πόλεμος μαίνεται, η πρώτη κυρία της Ουκρανίας εξομολογείται πως είναι να προσπαθείς να επιβιώσεις σε μια τέτοια κατάσταση και θυμάται πόσο ανησυχούσε για τις συνέπειες που θα είχε για την οικογένειά της η εμπλοκή του συζύγου της στην πολιτική, όταν αποφάσισε να είναι υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του 2019.

«Σεβάστηκα την απόφασή του και κατανόησα ότι ήταν ένα σημαντικό βήμα για εκείνον. Την ίδια ώρα ένοιωθα ότι η ζωή μου και η ζωή της οικογένειάς μου θα άλλαζε ριζικά. Η αλλαγή ήξερα ότι θα ήταν αρκετά περίπλοκη. Ήξερα ότι θα είχα πολύ δουλειά και αποδείχτηκε πως είχα δίκιο», λέει η Ολένα Ζελένσκα.
Όταν άρχισε ο πόλεμος πέρασαν εβδομάδες μέχρι να βρεθεί μόνη της με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Περνάει δύσκολες μέρες. Υποφέρει. Και τα παιδιά μας επίσης, γιατί δεν μπορούν να τον δουν», λέει η πρώτη κυρία της Ουκρανίας.

«Τις πρώτες εβδομάδες αφότου άρχισε ο πόλεμος χωριστήκαμε και είμαστε σε κατάσταση σοκ. Μετά τα όσα έγιναν στη Μπούκα καταλάβαμε ότι αντιμετωπίζαμε έναν πόλεμο με στόχο την εξόντωση», λέει.
Έκτοτε η κυρία Ζελένσκα βρέθηκε στο προσκήνιο και πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια να αναδειχτεί το κόστος του πολέμου σε ανθρώπινες ζωές.

Τον Μάιο συναντήθηκε με την Τζιλ Μπάιντεν, όταν η πρώτη κυρία των ΗΠΑ επισκέφθηκε την Ουκρανία και μαζί πήγαν σε ένα σχολείο που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο για πρόσφυγες. Αυτόν τον μήνα επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο για να συναντηθεί με το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ και αξιωματούχους της κυβέρνησης της Ουάσινγκτον, για να τους ευχαριστήσει για την βοήθεια στη χώρα της και να ζητήσει περισσότερα αντιαεροπορικά συστήματα.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που επίσης μίλησε στο περιοδικό Vogue, δήλωσε ότι η σύζυγός του «είναι υπόδειγμα» για τις γυναίκες στην χώρα τους.
«Πιστεύω ότι έχει έναν ισχυρό ρόλο στην Ουκρανία για τις οικογένειές μας και για τις γυναίκες» της χώρας, λέει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος την περιγράφει ως μία «ισχυρή προσωπικότητα». «Πιθανώς είναι πιο ισχυρή από ό, τι νόμιζε η ίδια. Και αυτός ο πόλεμος ανέδειξε χαρακτηριστικά που ποτέ δεν ξέρεις πως έχεις», λέει ο κύριος Ζελένσκι.
«Φυσικά είναι η αγάπη μου. Αλλά και ο μεγαλύτερος φίλος μου. Η Ολένα είναι πραγματικά ο καλύτερος φίλος μου. Είναι πατριώτισσα και αγαπάει βαθύτατα την Ουκρανία. Είναι αλήθεια. Και είναι μία εξαιρετική μητέρα», προσθέτει.

Όταν ρωτήθηκε από το Vogue κατά πόσο ήταν προετοιμασμένη για τον πόλεμο, η Ολένα Ζελένσκα απάντησε: «Ζούσαμε ευτυχισμένα και ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Αλλά ελπίζουμε. Αυτοί είναι οι πιο φριχτοί μήνες της ζωής μου και για τις ζωή του κάθε Ουκρανού. Αλλά δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα τα καταφέρουμε. Κι αυτό μας κρατάει όρθιους».

Διαβάστε επίσης:

Τζέιμς Λάβλοκ: Έφυγε από τη ζωή ο «πατέρας» της οικολογίας (Photos/Videos)

«Λεφτά Γερμανών φορολογουμένων πάνε για ελληνικά ψυγεία» – Ξανά στο στόχαστρο η Ελλάδα από την Bild

Ο Ζελένσκι ελπίζει ότι ο Μπόρις Τζόνσον δεν θα «εξαφανιστεί» από τη δημόσια ζωή

Keywords
Τυχαία Θέματα