Η «Ώρα του Ανασχηματισμού»: Τα νέα πρόσωπα, οι αμετακίνητοι και οι αντι-ΣΥΡΙΖΑ

Η αντίστροφή μέτρηση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έχει ξεκινήσει, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει τάχιστα να γυρίσει σελίδα στις αστοχίες του επιτελικού κράτους, μετά τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι με τις καταστροφικές φωτιές.

Παράλληλα οι συνεργάτες του θεωρούν ότι θα ήταν σκόπιμο στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης (11-12 Σεπτεμβρίου) ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συνοδεύεται από το νέο

κυβερνητικό σχήμα, προκειμένου και σημειολογικά να δοθεί το σύνθημα της επανεκκίνησης.

Έτσι τα τελευταία εικοσιτετράωρα διακινήθηκε το σενάριο περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα από σήμερα το μεσημέρι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Με την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Αμερική αναμένεται στο Μαξίμου να γίνουν οι τελευταίες συζητήσεις, καθώς το σενάριο θέλει οι ανακοινώσεις να γίνουν μέχρι και σήμερα το βράδυ, προκειμένου αύριο το πρωί να γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και το μεσημέρι να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

Εάν πάλι ο ανασχηματισμός δεν ανακοινωθεί σήμερα, τότε οι αλλαγές δεν αποκλείεται να γίνουν μέσα στην εβδομάδα -το πιθανότερο στο τέλος- καθώς αύριο μετά το υπουργικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης  θα πάει στη Σλοβενία για να πάρει μέρος στο Bled Strategic Forum 2021 και την Πέμπτη στην Γαλλία για να λάβει μέρος στη Διεθνή Διάσκεψη για την Βιοποικιλότητα της Μεσογείου.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός, καθώς θα δημιουργηθούν και νέα χαρτοφυλάκια τα οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προέκυψαν το καλοκαίρι και τις νέες προκλήσεις.

Οι ίδιες πηγές λένε ακόμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να μετακινήσει ακόμα και πρώτοκλασσάτους υπουργούς, αδιαφορώντας για τα οποία προβλήματα προκύψουν στο εσωτερικό του κόμματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ο πρωθυπουργός  μιλώντας στους στενούς του συνεργάτες, είπε ότι  έχει αντιληφθεί πλήρως ποιες είναι οι δυσλειτουργίες της κυβέρνησης και γι’ αυτό σκοπεύει να τις διορθώσει, ενώ επεσήμανε ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα πρόσωπα αλλά οι δομές.

Οι πληροφορίες λένε ότι την τελευταία εβδομάδα έγιναν πολλά ραντεβού με στελέχη της ΝΔ, αλλά και τεχνοκράτες προκειμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να καταλήξει στο νέο σχήμα της κυβέρνησης του.

Ανάμεσα στα ονόματα των βουλευτών που ακούγονται ότι θα αναλάβουν χαρτοφυλάκιο είναι του Θοδωρή Ρουσόπουλου, του Δημήτρη Καιρίδη, του Θάνου Πλεύρη, του Κώστα Καραγκούνη, του Δημήτρη Μαρκόπουλου, της Έλενας Ράπτη, του Χρήστου Κέλλα.

Ερωτηματικό παραμένει εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κρατήσει την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, η εάν θα την καταργήσει αφήνοντας εκτός τον Παναγιώτη Πικραμένο. Ακόμα κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ -πρώην υπουργό- Γιώργο Φλωρίδη, ο οποίος όλο το τελευταίο διάστηκα εκφράζει ιδιαίτερα δυναμικά το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

Αμετακίνητοι εμφανίζονται να είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δενδιας, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Περιβάλλοντος και ενέργειας, Κώστας Σκρέκας παραμένοντας όλοι στη  θέση τους.

Διαβάστε επίσης:

Αφγανιστάν: Οι Αμερικανοί εξουδετέρωσαν με drone έναν επίδοξο καμικάζι του ISIS-K (Video)

Ευρωπαϊκό «όχι» σε άμεση ενίσχυση του Λιμενικού λόγω pushbacks

Ισραήλ – Κορωνοϊός: Τρίτη δόση εμβολίου σε όλους άνω των 12 ετών

Keywords
Τυχαία Θέματα