Η νέα μακάβρια viral τάση: Φαγητό με φίλους και στη συνέχεια… μάθημα ανατομίας σε ανθρώπινα «σώματα» (Σκληρές Εικόνες - Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Μια νέα τάση έχει αρχίσει να αναπτύσσεται στη Βρετανία και όλο και περισσότεροι άνθρωποι σπεύδουν να την δοκιμάσουν. Το σόου που παρακολουθούν έχει σίγουρα καρδιά… και πνευμόνια, και εγκέφαλο.

Ο λόγος για το «εναλλακτικό» δείπνο που προσφέρει το Anatomy Lab Live όπου οι συμμετέχοντες, αφού φάνε το γεύμα τους ξεκινάνε τη «διασκέδασή» τους για τη βραδιά η οποία περιλαμβάνει τη…νεκροτομή σε ανθρώπινα «πτώματα».

Μάλιστα, ο ειδικά διαμορφωμένος

χώρος έχει στο κέντρο του ένα μεγάλο χειρουργικό τραπέζι, με γάντια, γάζες, και… ανθρώπινα «σώματα»

Και πριν προλάβουν οι οργανώσεις να διαμαρτυρηθούν ο Σαμ Πίρι, ο δάσκαλος βιολογίας πίσω από την ιδέα αυτή, εξηγεί πως χρησιμοποιούνται ανθρώπινα ομοιώματα και τα εσωτερικά όργανα είναι όργανα από γουρούνι καθότι είναι πιο κοντινά στα ανθρώπινα.

Όπως ο ίδιος εξηγεί στην Daily Mail η ιδέα για αυτού του είδους της θεματικές βραδιές και τη διασκέδαση του κοινού, του ήρθε όταν είδε την χαρά στα μάτια των μαθητών του κατά την ώρα του μαθήματος της βιολογίας, όταν εκείνοι κλίθηκαν να τεμαχίσουν ένα στομάχι γουρουνιού για να το μελετήσουν στην τάξη.

Κάθε βραδιά διασκέδασης ξεκινά με τους παρευρισκόμενους να τρώνε το φαγητό τους - σολωμός με ψητές πατάτες και αρακά, τίποτα που να θυμίζει κρέας…- και μετά το γλυκό τους.

Στη συνέχεια αφού έχουν μαζευτεί όλα τα πιάτα, φορούν προστατευτικά γάντια και… ξεκινούν τα μαθήματα ανατομίας, όπου πέρα από τον δάσκαλο βοηθούν και παθολόγοι από το νοσοκομείο του Σέφιλντ, το οποίο παρέχει τον ιατρικό εξοπλισμό.

«Πάντα με ενδιέφερε το ανθρώπινο σώμα, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι τέτοιο. Η δυνατότητα να έχω στα χέρια μου κάτι τέτοιο είναι μια από αυτές που δεν χάνονται» δηλώνει στην Daily Mail η Ιβ Χαμπλντέϊ.

«Είναι μια σπουδαία ευκαιρία για να δεις το εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος σε ένα εργαστήριο και να μάθεις ακόμα περισσότερα για αυτό» αναφέρει η Μπερ Γουόντβμπαι.

Από την πλευρά του ο Σαμ δηλώνει πως τα συγκεκριμένα μαθήματα δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να καταλάβουν πως ακριβώς λειτουργεί το σώματα τους, ειδικά τη στιγμή του το βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας βρίσκεται υπό κατάρρευση και δεν μπορεί να φροντίσει ούτε για τη βασική εκπαίδευση των πολιτών.

Βρετανίαανατομίαμάθημα ανατομίας δείπνομακάβριοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα