Η «μισή Αθήνα» και η ολόκληρη αθλιότητα

ΣΤΗΛΕΣΙστορίες για αγρίους

Ο Πέτρος Τατσόπουλος είναι συγγραφέας, πρώτα και κύρια. Αλλά πιο πρώτα και πιο κύρια είναι ο εαυτός του. Σταθερά κι αμετακίνητα δίχως αυταπάτες. Ποτέ δεν μπήκε στον πειρασμό να είναι αρεστός! Είναι απλά ένας άνθρωπος που ζει τα λάθη και τις επιτυχίες του με ειλικρίνεια. Δεν είναι το αντιπροσωπευτικό δείγμα της προσλαμβάνουσας που έχουμε για τους κατ’ επάγγελμα πολιτικούς που ηδονιζόμαστε να τους βρίζουμε και να τους απαξιώνουμε αλλά τους ψηφίζουμε επειδή μας μοιάζουν απελπιστικά.

Δεν

εκχωρεί την εικόνα του στον πολιτικό καθωσπρεπισμό, ούτε στην παλιοημερολογίτικη αγωνιστική θεολογία. Δεν παριστάνει τον αγωνιστή - με τον εργολάβο μπαμπά της χούντας… Είναι αγνώστου πατρός. Ηρωας του εαυτού του και της δικής του ζωής. Όχι των αγώνων …άλλων! Μπορεί να μην αρέσει η δική του αλήθεια, μα δεν την εκχωρεί. Δεν έχει «θολωμένο μυαλό» αλλά σύνθετο, πολυδιάστατο και κυρίως εκνευριστικά ανεξάρτητο. Δεν ανήκει, δεν έχει ιδιοκτήτη, δεν πλασάρεται ως πρότυπο, κυρίως όμως δεν ηθικολογεί. Ο Τατσόπουλος δεν είναι μοντελάκι στην πασαρέλα της Αριστεράς, ούτε προσκοπάκι του αγωνιστικού κινήματος του μπολσεβικισμού. Δεν αποστηθίζει ηθικοπλαστικά ηρωικά τσιτάτα, ούτε παριστάνει την άπιστη αρραβωνιαστικιά που κλέβει το δαχτυλίδι.

Πίσω του έχει είκοσι βιβλία και εκατοντάδες κείμενα. Μια σκληρή κι επώδυνη διαδικασία αυτοσυνειδησίας και έκθεσης και όχι μαθητικές καταλήψεις, κομματικά ιερατεία και τυχοδιωκτικές πολιτικές. Ο Τατσόπουλος δεν υπέγραψε την για έναν αιώνα εκποίηση της εθνικής περιουσίας, δεν κακοποίησε τους θεσμούς και την Δημοκρατία μιας χώρας, ούτε γελοιοποίησε τον θεσμό του πρωθυπουργού. Το πολύ - πολύ να κατηγορηθεί ότι έκανε έρωτα κι όχι πόλεμο …κατά των συμφερόντων!

Πέτρος ΤατσόπουλοςΑθηνάΚυβέρνησηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα