Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει πού έκανε λάθος

Δεν γίνεται, κάτι απ’ όλα είναι λάθος. Δεν μπορεί και το παρατεταμένο lockdown  να ήταν σωστό και το άνοιγμα όπως- όπως (ενώ τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι να βρίσκονται στο Θεό) να είναι σωστό.

Προφανώς και η κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει το αμέσως επόμενο διάστημα γιατί οι πολίτες αυτής της χώρας έμειναν τόσο καιρό μέσα στα σπίτια τους, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να τιθασεύσει τον κορωνοϊό, και με ποιά επιστημονικά κριτήρια ανοίγει σήμερα  τα πάντα σαν να μην υπάρχει πανδημία.

Ιδιαίτερα για τα σχολεία

υπάρχει μεγάλο και σοβαρό θέμα, αφού το άνοιγμα των λυκείων έδειξε ότι τα self test δεν κάνουν και καμία σπουδαία δουλειά, καθώς τα κρούσματα καθημερινά πληθαίνουν.

Σε ό,τι αφορά, δε, στην εστίαση, τα ερωτήματα είναι πολύ περισσότερα και σοβαρότερα, αφού το Μέγαρο Μαξίμου θα πρέπει να απαντήσει γιατί έμειναν κλειστά για σχεδόν πέντε μήνες τα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ, όταν μάλιστα τα κρούσματα ήταν μισά απ’ ό,τι είναι σήμερα, και τώρα η κυβέρνηση έρχεται να τα ανοίξει όλα, παραβλέποντας τις όποιες συνέπειες.

Πώς ακριβώς θα δικαιολογήσει σε αυτούς τους ανθρώπους που σήμερα εμφανίζονται να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα ότι τώρα κάνουν το σωστό, όταν τόσους μήνες τους έλεγαν ότι δεν μπορούν να ανοίξουν μέχρι να πέσουν τα κρούσματα και να ελεγχθεί η πανδημία; Τελικά τίποτα απ’ όλα αυτά δεν συνέβη και έτσι το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να επιτρέψει το άνοιγμα των μαγαζιών της εστίασης, την στιγμή που οι ίδιοι οι μαγαζάτορες εκπέμπουν σήμα κινδύνου.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι κακές δημοσκοπήσεις και η μείωση της ψαλίδας με τον ΣΥΡΙΖΑ ανάγκασαν τον πρωθυπουργό να πάρει μια τέτοια απόφαση. Άλλοι λένε ότι τα κορωνοπάρτι έπαιξαν και αυτά τον ρόλο τους για να αλλάξει τακτική το Μέγαρο Μαξίμου.

Όποιος και να είναι ο λόγος, λίγο μετράει. Το σημαντικό σε αυτή την ιστορία –που απ’ ό,τι φαίνεται θα έχει και συνέχεια στα δικαστήρια- είναι η απάντηση να είναι πειστική και να συνοδεύεται και με γενναία μέτρα για τις επιχειρήσεις.

Γιατί αλλιώς αυτά που βλέπουν σήμερα στις μετρήσεις τα κυβερνητικά στελέχη λίγη σημασία θα έχουν μπροστά στην πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσουν….

Keywords
Τυχαία Θέματα