Η κυβέρνηση, η καθημερινότητα και ο… Θεόκριτος

Όσο πλησιάζουμε στον χειμώνα τόσο περισσότερα στοιχεία θα βλέπουμε από τη στρατηγική της κυβέρνησης για τη δημιουργία «οχυρών» στη μεσαία τάξη.

Όπως γράφουμε εδώ και μέρες, η έλλειψη χρημάτων για άσκηση ευρείας επιδότησης των δεινοπαθούντων από την ακρίβεια τη σπρώχνει σε κινήσεις βελτίωσης της «καθημερινότητας» για να περιορίσει τη δυσθυμία των πολιτών, που βλέπουν πλέον το σούπερ μάρκετ σαν… κοσμηματοπωλείο. Αν μάλιστα οι παρεμβάσεις της εξοικονομούν και χρήμα, ακόμη καλύτερα.

Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται π.χ. το «σουτάρισμα» των εργολάβων καθαριότητας, φύλαξης και εστίασης

από τα νοσοκομεία με απόφαση Χρυσοχοΐδη. Η κυβέρνηση κατάλαβε επιτέλους ότι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις και φθηνότεροι είναι για το κράτος και περισσότερο αξιοπρεπείς οικονομικά και ασφαλείς οι ίδιοι.

Ενδιαφέρον έχει επίσης η εξαγγελία περί αποστολής των ακριβών φαρμάκων για δύσκολες ασθένειες στο σπίτι των ασθενών αντί για το άθλιο θέαμα και τη φρικτή ταλαιπωρία των συγγενών τους στα φαρμακεία του οργανισμού. Αρκεί να εφαρμοστεί βεβαίως.

«Πενία τέχνας κατεργάζεται» έλεγε ο αρχαίος Έλληνας ποιητής Θεόκριτος. Ωστόσο, μια και ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι η ανταπόκριση των πολιτών, ας θυμίσουμε άλλη μια φράση του ίδιου ποιητή: «Χαλεπόν ετέρου νόον ίδμεναι ανδρός» («Δύσκολο να ξέρεις τι έχει στο μυαλό του ο άλλος»)…

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Η Δούρου τομεάρχης Εξωτερικών – Καραμπόλες στη διαμόρφωση του παζλ

Ευρωεκλογές: Πώς θα χωριστούν οι περιφέρειες – Με 42 υποψηφίους τα ψηφοδέλτια 

Τι λένε στην Νέα Δημοκρατία για «προσχώρηση Λοβέρδου» – Ποιοι είναι υπέρ και ποιοι κατά 

Keywords
Τυχαία Θέματα