Η κυβέρνηση ανοίγει το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών – Η Τσαπανίδου αλλάζει τα δεδομένα στο επικοινωνιακό «παιχνίδι»

Η τοποθέτηση της παρουσιάστριας Πόπης Τσαπανίδου στην θέση του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε το παιχνίδι της επικοινωνίας λίγο πριν ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος.

Στο Μέγαρο Μαξίμου για πρώτη φορά έγινε ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να παίξει και αυτός με σκληρούς επικοινωνιακούς όρους προκειμένου να προσεγγίσει την μεσαία τάξη.

Η αλήθεια είναι ότι η τοποθέτηση της Πόπης Τσαπανίδου ξάφνιασε τους πάντες μέσα στην κυβέρνηση,

καθώς η παρουσιάστρια δεν είχε δείξει μέχρι σήμερα καμία συμπάθεια στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.

Οι πληροφορίες λένε, λοιπόν, ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση αναμένεται να αναπροσαρμόσει την επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθεί μέχρι σήμερα προκειμένου να αναχαιτίσει την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή την προσπάθεια θα βρεθούν και νέα πρόσωπα, τα οποία θα πέσουν στην μάχη της επικοινωνίας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να κλείσει τα σενάρια που καλλιεργούνται από μια μερίδα της αντιπολίτευσης ότι η Ν.Δ. θα πάει ακόμη και σε τρίτες κάλπες, αν δεν καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ανέφερε, μάλιστα, χθες σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1, ότι αν και εφόσον η Ν.Δ. δεν θα έχει αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες, κάτι που όπως διευκρίνισε, το θεωρεί απολύτως απίθανο, «τιμώντας την εντολή του ελληνικού λαού, θα προσπαθήσει να αναζητήσει συνεργασίες». Μάλιστα, δεν έκλεισε την πόρτα στην Ελληνική Λύση, αναγνώρισε ωστόσο ότι «η συνεργασία με τον κ. Βελόπουλο είναι εξαιρετικά δύσκολη».

Το θέμα Βελόπουλου μπαίνει για πρώτη φορά επάνω στο τραπέζι, καθώς μέχρι σήμερα, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και πολλά κυβερνητικά στελέχη, είχαν αποκλείσει κάθε συζήτηση με την Ελληνική Λύση με την επιχειρηματολογία ότι δεν είχαν τίποτα κοινό με τον Βορειοελλαδίτη πολιτικό.

Το γεγονός ότι αρχίζουν σιγά σιγά να συζητούν ένα τέτοιο ενδεχόμενο δείχνει ότι οι ψηφοφόροι εμφανίζονται προβληματισμένοι στο ενδεχόμενο η ΝΔ να μην έχει κανέναν κυβερνητικό εταίρο, ενώ προκειμένου να μείνει στην εξουσία θα μπορούσε να στήσει και τρίτες κάλπες.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, αν και σε μικρότερο ποσοστό από πριν, βλέπουν θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως λένε τα κυβερνητικά στελέχη, το δίλημμα της κάλπης παραμένει σταθερό. «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» και στο πέρασμα προς τις δεύτερες κάλπες, οπότε και η πόλωση θα χτυπήσει «κόκκινο», θα είναι ακόμη πιο έντονο και θα αφορά και στις συνεργασίες που θα «φωτογραφίσει» ως πιθανές η πρώτη κάλπη.

Διαβάστε επίσης:

Qatargate: Πρωτοφανής η κλίμακα του σκανδάλου – «Όπως στο οργανωμένο έγκλημα»

Νίκος Ανδρουλάκης: Πήγε στο Εθνικό Θέατρο – «Ανάγκη για αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σχολών σε ανώτατες»

Τσίπρας: Η κυβέρνηση ωθεί τις καλλιτεχνικές σχολές στην φάμπρικα των ιδιωτικών κολεγίων

Keywords
Τυχαία Θέματα