Η ιστορία ενός σπουδαίου πίνακα που κανένας δεν γνώριζε την αξία του (Video)

Ξεχασμένος πίσω από μια πόρτα διαμερίσματος βρέθηκε ένας πίνακας που θεωρείται από τα αριστουργήματα του Φλαμανδού ζωγράφου του 17ου αιώνα, Πίτερ Μπρίγκελ του νεώτερου. Ο πίνακας βγαίνει σήμερα στο σφυρί στο Παρίσι και εκτιμάται ότι θα πουληθεί μεταξύ 600 και 800 χιλιάδων ευρώ.

Ο πίνακας «Ο Δικηγόρος του Χωριού» είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Μπρίγκελ (διαστάσεις 112 εκ.  Χ 184 εκ.) αλλά μέχρι τώρα ήταν άγνωστο στον κόσμο των φιλότεχνων, καθώς οι κάτοχοί του θεωρούσαν ότι ήταν ένα πλαστό έργο και δεν είχε καμία αξία.

A dusty painting hidden behind a door

and thought to be fake turned out to be a 'masterpiece' by Flemish 17th-century painter Pieter Brueghel the Younger, and is expected to fetch about $850,000 at auction https://t.co/PpRqpj1CGu pic.twitter.com/ing5Gxvytj

Reuters (@Reuters) March 28, 2023

Η ανακάλυψη του πίνακα έγινε όταν μία οικογένεια ζήτησε από τον Μάλο ντε Λουσάκ, ο οποίος εργάζεται στον οίκο δημοπρασιών Daguerre Val de Loire να κάνει εκτίμηση της αξίας της κατοικίας τους.

«Βρήκα αυτόν τον πίνακα πίσω από μία πόρτα στο δωμάτιο της τηλεόρασης. Εκείνη την ώρα έκανα εκτίμηση της αξίας του χώρου και καθώς γύρισα είδα τον πίνακα. Ήταν μια πολύ ωραία έκπληξη για μένα», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Μάλο ντε Λουσάκ. «Αυτό που είναι απίστευτο είναι ότι  εξακριβώσαμε την αυθεντικότητα του έργου και εμείς τους είπαμε ότι το έργο τέχνης είναι γνήσιο», πρόσθεσε ο εκτιμητής.

En Indre-et-Loire, un commissaire-priseur sort un Bruegel de son château https://t.co/seRpKHMPTx

Le Monde (@lemondefr) March 25, 2023

Ο πίνακας ανήκει στην συγκεκριμένη οικογένεια εδώ και γενιές- συγκεκριμένα από τις αρχές του 20ου αιώνα – αλλά η τελευταία γενιά τον είχε απαξιώσει πλήρως, νομίζοντας πως είναι κάποιο αντίγραφο και τίποτα περισσότερο. Ωστόσο ο Μάλο ντε Λουσάκ θεωρεί ότι πιθανότατα ο πίνακας αγοράστηκε ως γνήσιο έργο του μεγάλου Φλαμανδού ζωγράφου, αλλά μέσα στην πάροδο του χρόνου ο πίνακας απαξιώθηκε ή ξεχάστηκε από τους ίδιους τους κατόχους του.

Ιστορικοί τέχνης που εξέτασαν τον πίνακα εκτιμούν ότι φιλοτεχνήθηκε μεταξύ 1615 και 1617.

Ο Μπρίγκελ ο νεώτερος – γιος του επίσης σπουδαίου ζωγράφου Μπρίγκελ του πρεσβύτερου, ο οποίος πέθανε ότι το παιδί του ήταν μόλις 5 χρόνων – δεν δούλεψε πάνω σε  κάποια από τις συνθέσεις του πατέρα του όπως συνήθιζε, αλλά στο συγκεκριμένο έργο  δημιούργησε τη δική του σύνθεση με ένα δημοφιλές θέμα, όπως ήταν τότε ο δικηγόρος του χωριού.

Διαβάστε επίσης:

Αυστραλία: Ψαράς έφερε στην επιφάνεια ένα σπάνιο είδος καρχαρία, ένα «θαλάσσιο τέρας»

Φτώχεια στην Ευρώπη: Σοκ από την δραματική αύξηση κλοπών σε σούπερ μάρκετ – Τρόφιμα με δελτίο και μπριζόλες με… GPS (Videos)

Σκότωσε τον άνδρα της σε ζωντανή συνδεση στο Facebook – «Ο μπαμπάς σου είναι νεκρός» – Σοκαριστικό βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Video,