Η Ιndependent εξυμνεί τα «κρυφά νησιά» της Ελλάδας (Photos)

ΕΛΛAΔΑ

Μπορεί η Μύκονος να είναι ένα από τα πιο γνωστά νησιά της τόσο της Ελλάδας όσο και της Μεσογείου, ωστόσο η βρετανική εφημερίδα Independent σε ένα αφιέρωμά της επιλέγει να υμνήσει τα «κρυφά νησιά», όπως τα αποκαλεί, της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το αφιέρωμα της εφημερίδας μπορεί η Μύκονος

να είναι γεμάτη ζωή, μουσική και κόσμο όμως να νησιά που παρουσιάζει στους αναγνώστες της έχουν τη δικιά τους ήρεμη γοητεία και δεν θα ήταν υπερβολικό να υποστηρίξουμε πω τα ξέρουν μόνο οι μυημένοι. Το αφιέρωμα αφορά τα νησιά που βρίσκονται στην σκιά της Μύκονο και της Νάξου, τα Κουφονήσια. Όπως αναφέρεται στο αφιέρωμα τα Κουφονήσια δεν είναι τόσο πολύβουα καθότι βρίσκονται πολύ μακριά από την Αθήνα για να δελεάσουν τους τουρίστες του Αιγαίου, ενώ μέχρι και πριν από τρία χρόνια δεν υπήρχε απευθείας δρομολόγιο για το νησί.

Ωστόσο, ακόμα και σήμερα που υπάρχει απευθείας σύνδεση με τον Πειραιά τα Κουφονήσια δεν «πλημμυρίζουν» από τουρίστες, Έλληνες ή ξένους. Μάλιστα, η πιο συνηθισμένη γλώσσα που ακούς σε παραλίες και δρομάκια είναι τα ιταλικά – σύμφωνα με μερικές εκτιμήσεις αποτελούν τα 3/4 των επισκεπτών, ερχόμενοι κυρίως μέσω Μιλάνου στην κοντινή Νάξο και από κει με καραβάκι. Πολλοί άνθρωποι της ιταλικής μόδας έχουν ήδη ανακαλύψει το νησί, όπως ο σχεδιαστής Ρομπέρτο Καβάλι που τα επισκέπτεται τακτικά.

Τα Κουφονήσια στην πραγματικότητα είναι μια τριάδα νησιών. Το κύριο νησί, το Άνω Κουφονήσι, έχει τη Χώρα και το λιμάνι, στο οποίο δένει το καράβι από Αθήνα. Το Κάτω Κουφονήσι έχει περισσότερους ανέμους και είναι λιγότερο οργανωμένο, παρόλα αυτά ελκυστικό, ενώ το μικρότερο κομμάτι ξηράς, η Κέρος, φαίνεται κάπου στον ορίζοντα από το κεντρικό λιμάνι. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση. Οι αρχαιολόγοι έχουν ζητήσει άδεια για να εξερευνήσουν το νησί και τα απομεινάρια αρχαίων πολιτισμών εκεί.

Βασικός πόλος έλξης των Κουφονησίων, αναφέρει η Independent, είναι οι μαγευτικές της παραλίες. Η διαδρομή προς αυτές αποτελεί από μόνη της απόλαυση, μιας και υπάρχουν λίγοι κανονικοί δρόμοι και ελάχιστη κίνηση, μπορείτε είτε να περπατήσετε στο νησί για να φτάσετε στις πολλές αμμώδεις κρυψώνες του, ή ακόμα καλύτερα να πάρετε ένα από τα τακτικά δρομολόγια που κάνουν οι βαρκούλες με σημείο εκκίνησης μια μικρή καλύβα στο κεντρικό λιμάνι.

Το αφιέρωμα σημειώνει επίσης πως η ακτογραμμή των νησιών είναι γεμάτη με βραχώδεις ορμίσκους, το τέλειο μέρος για να κάνετε μόνος/η ηλιοθεραπεία, σε πλήρη απομόνωση.

ΚουφονήσιαIndependentνησίHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα