Η γαλάζια ευρωλίστα με Πύρρο, Τσιόδρα και… Αυτιά, οι βουλευτές που περιμένει ο Τσακαλώτος για το νέο κόμμα και ο Τσίπρας

Καλημέρα σας

Ξεκινάω με τα νεότερα επί των ευρωεκλογών.

Όχι ότι υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανησυχία ή αδημονία για τις επόμενες κάλπες – χορτάσαμε από δαύτες τούτη τη χρονιά -, αλλά οφείλω να σας ενημερώσω ότι η κυβέρνηση εγκατέλειψε κάτι σχέδια που είχε για αλλαγή του συστήματος.

Ήτοι, η επικράτεια θα είναι μία και ενιαία και τα σχέδια περί «σπασίματος» σε πέντε ή επτά περιφέρειες, μένουν στο συρτάρι. Επ’ αόριστον, υποθέτω. Φυσικά και

πάλι οι εκλογές θα γίνουν με σταυρό. Για να τρέχουν όλοι, είτε να εκλεγούν, είτε να καταγράψουν καλή επίδοση, ως «προίκα» για μετέπειτα φιλοδοξίες και στόχους.

Η κουβέντα λοιπόν στη ΝΔ πάει πλέον στα πρόσωπα που θα ενταχθούν στο ευρωψηφοδέλτιο.

Οι συζητήσεις έχουν ενδιαφέρον πρέπει να ομολογήσω.

Συνεισφέρω σε αυτές, τις πληροφορίες ότι ο Πύρρος Δήμας έχει εξαιρετικά πολλές πιθανότητες να είναι στη γαλάζια λίστα.

Έχει κάνει και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ επί Βενιζέλου θυμίζω.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα του Δημήτρη Τσιόδρα, εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού – και μάλλον αφανών θα έλεγα.

Κυκλοφορεί και το όνομα του Γιώργου Αυτιά βεβαίως. Η αλήθεια είναι ο Αυτιάς κάνει ό,τι μπορεί – και πολλά παραπάνω από όσα θα περίμενε κανείς, κοινώς δίνει ρέστα – στις εκπομπές του. Και περιμένει να δικαιωθεί. Ειλικρινά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει αυτή τη φορά.

Ελπίζω μόνο ότι μόλις οριστικοποιηθεί η λίστα και ξεκαθαριστεί εάν είναι μέσα ή έξω από αυτή, να γίνουν πιο υποφερτά τα πρωινά σαββατοκύριακων για τους τηλεθεατές. Είτε γιατί θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής και άρα θα σταματήσει τις εκπομπές, είτε γιατί απογοητευμένος από το νέο κόψιμό του, θα σταματήσει αυτή την τακτική που ακολουθεί ως τώρα – δεν περιγράφω άλλο, καθότι καταλαβαινόμαστε…

Τελειώνει το μαρτύριο στον ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπω εξελίξεις ακόμα και μέχρι τέλος εβδομάδας.

Να μην παιδεύονται ούτε οι μεν, ούτε οι δε.

Όπως σας είχε ενημερώσει η στήλη την προηγούμενη Τρίτη, ο Χαρίτσης είναι φαβορί για την ηγεσία του νέου σχήματος…

Τουλάχιστον για επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας – εφόσον φτιαχτεί κοινοβουλευτική ομάδα.

Ούτε Τσακαλώτος, ούτε Αχτσιόγλου.

Πιθανόν δε, όπως και επίσης είχε γράψει η στήλη στο ίδιο σημείωμα, να προκύψει και ένα είδος διαρχίας.

Να αναλάβει δηλαδή αρχηγός στο κόμμα ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Ο Τσακαλώτος έλεγε χθες βράδυ ότι Ομπρέλα και ομάδα Αχτσιόγλου μπορεί να έχουν τελικά 10 έως 12 βουλευτές και να κάνουν κοινοβουλευτική ομάδα.

Προσπάθησα να μετρήσω τους 10 με 12 – νύχτα ήταν γιατί όχι; Άλλοι μετρούν προβατάκια για να κοιμηθούν!

Προφανώς τον αριθμό 10 δεν τον έχουν ακόμα. Αν τον είχαν θα αποχωρούσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ προχθές Κυριακή που μαζεύτηκαν τόσοι νοματαίοι απ’ όλη την Ελλάδα και συζητούσαν ως μέλη και φίλοι της ομάδας Αχτσιόγλου.

Και θα αποχωρούσαν επίσης για να προετοιμαστούν για τη συζήτηση του προϋπολογισμού. Αυτή η συζήτηση θα είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουν εντυπωσιακή πρεμιέρα. Και τέτοιες ευκαιρίες δεν χάνονται. Άρα, δεν υπάρχουν 10 βουλευτές μέχρι τώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα φύγουν και με λιγότερους βέβαια, αλλά άλλο αυτό. Εντελώς άλλο.

Υποψήφιοι για το νέο κόμμα

Ψάχνω λοιπόν να βρω ποιος ή ποιοι θα ακολουθήσουν τους 9 – αν υποθέσουμε ότι είναι δεδομένοι, πέραν των δύο της Ομπρέλας και οι 7 που υπέγραψαν το κείμενο της ομάδας Αχτσιόγλου κατά Κασσελάκη στην τελευταία κεντρική επιτροπή. Προσπερνώ για λόγους ευκολίας τις φήμες που λένε ότι κάποια ή κάποιες εκ των 7 δεν είναι και τόσο ζεστές με την αποχώρηση κι αρχίζω να σκέφτομαι πώς θα φτάσει αυτή η νέα πολιτική κίνηση τους 10 ή και 12 βουλευτές.

Σκέφτομαι τον Θεόφιλο τον Ξανθόπουλο για παράδειγμα. Τον πιέζουν μαθαίνω, αλλά δεν τον ενθουσιάζεται η ιδέα.

Ο Κώστας ο Μπάρκας είναι φίλος της Έφης, αλλά πώς να συνεργαστεί με την Ομπρέλα, οι δυνάμεις της οποίας στην Πρέβεζα (ο Τσακαλώτος κατάγεται από κει) κάθε άλλο παρά αγάπη του έχουν δείξει τόσα χρόνια;

Ο Γιώργος ο Ψυχογιός είναι άλλη περίπτωση προς συζήτηση, αλλά μέχρι τώρα είναι σαν να περπατάει σε λεπτό στρώμα πάγου.

Η Κυριακή η Μάλαμα λέγεται ότι είναι πενήντα πενήντα και άρα πρέπει να μοιράσουμε τα σπόρια που λένε και στο ποδόσφαιρο.

Ο Χρήστος ο Γιαννούλης δεν δείχνει να έχει βρει πατήματα με τη νέα ηγεσία, αλλά είναι δύσκολο να συμπορευτεί με Ομπρέλες και… Τζανακόπουλους μου λένε.

Για τους δύο μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Ζεϊμπέκ και Φερχάτ) δεν έχει κανείς εικόνα και μόνο γενικές εκτιμήσεις μπορεί να κάνει. Δεν είναι δεδομένο πάντως ότι θα μετρήσει σώνει και καλά η άριστη σχέση που έχει ο πρώτος με τον Φίλη και τον Τσακαλώτο.

Η πρωτοβουλία Τσίπρα

Κατά τα άλλα αυτό που συζητάνε στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να αποσοβήσει την έξοδο της ομάδας Αχτσιόγλου ήταν πιο άστοχη κι από κάτι προσπάθειες που κάνει ο Σπόραρ για γκολ – ακόμα κι από δύο μέτρα!

«Too little too late» που λένε και στο σχολείο που πήγε ο Τσακαλώτος και απέκτησε αστική ευγένεια.

Εκτός κι αν συμβαίνει κάτι που δεν έχει φανεί ακόμα.

Βέβαια ο Τσίπρας δεν θα το παρατήσει εύκολα, καθώς τον ενδιαφέρει να μην σπάσει εντελώς ο χώρος.

Και όσοι τον αγνόησαν και τον αγνοούν ας μην τον υποτιμούν.

Ο Κασσελάκης τουλάχιστον τον άκουσε και κάνει ενωτικά ανοίγματα τις τελευταίες ημέρες.

Μένει να δούμε τι θα γίνει με άλλους.

Διαβάστε επίσης:

Ο πονοκέφαλος με την επίσκεψη Ερντογάν, η βαθμολογία των υπουργών και μία εξήγηση για την ομάδα Αχτσιόγλου, που τετραγώνισε τον κύκλο

Το ρίσκο του Τσίπρα, η δύσκολη αριθμητική μίας διάσπασης, το δίλημμα της Αχτσιόγλου και η εμπλοκή… Μαραντζίδη

Ο Τσακαλώτος ως Κρίσνα, η Έφη και οι δελφίνοι Χαρίτσης και Τεμπονέρας και μία προτεραιότητα για τον Κασσελάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πύρρο Τσιόδρα … Αυτιά, Τσακαλώτος, Τσίπρας,pyrro tsiodra … aftia, tsakalotos, tsipras