Η Φώφη Γεννηματά, το Σύμφωνο Συμβίωσης και η αξιοπρέπεια

Μια άγνωστη ιστορία που αποκαλύπτει το μέγεθος της αξιοπρέπειας της Φώφης Γεννηματά φέρνει στο φως ο Άρης Δημοκίδης.

Ο δημοσιογράφος αναφέρεται στην ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, το 2015 και την απουσία της Φώφης Γεννηματά από την ψηφοφορία. Η απουσία της αυτή της στοίχισε πολύ καθώς δέχτηκε σφοδρή κριτική και αρνητικά σχόλια.

Όπως ωστόσο αναφέρει η Lifo,

οι λόγοι της απουσίας της Προέδρου του (τότε ακόμη) ΠΑΣΟΚ ήταν λόγοι υγείας.

Η Φώφη Γεννηματά είχε κατά το παρελθόν εκφραστεί υπέρ του συμφώνου συμβίωσης, παρόλα αυτά δέχτηκε πυρά για την απουσία της στην εν λόγω κρίσιμη ψηφοφορία, χωρίς ωστόσο να απαντήσει ποτέ ούτε η ίδια ούτε το κόμμα της.

Σύμφωνα με όσα γράφει ο Άρης Δημοκίδης:

“Εκείνες τις μέρες όταν είχα αναρωτηθεί κι εγώ δημόσια τι είχε συμβεί, στενότατος συνεργάτης της Γεννηματά μου έστειλε ένα μήνυμα.

«Χτυπάνε όλοι τη Φώφη, αλλά φαντάζομαι ότι ξέρεις γιατί έλειπε», έγραφε περίπου.

Όχι δεν ήξερα. Με άφησε να καταλάβω ότι ήταν λόγος υγείας.

«Και τότε γιατί δεν το λέτε και την αφήνετε να τρώει όλο αυτό το κράξιμο;» αναρωτήθηκα. «Αφού είναι γνωστό πως ήταν υπέρ του Συμφώνου και πως δεν θα ντρεπόταν καθόλου να το ψηφίσει -αντιθέτως-, γιατί την αφήνετε έτσι ακάλυπτη;»

«Είναι δική της επιλογή» μου απάντησε.

«Εντάξει», λέω, «να μην πει κάτι αυτή, αλλά μια ανακοίνωση απ’ το κόμμα για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις…;»

«Όχι, όχι με τίποτα. Δεν θέλει με τίποτα.»

«Μα γιατί;»

Και τότε μου είπε αυτό που όλοι έχουμε νιώσει έκτοτε. Το λόγο που σήμερα όλοι μιλούν για την αξιοπρέπεια και τη δύναμή της.

«Δεν θέλει με τίποτα να χρησιμοποιεί τα θέματα της υγεία της, ούτε ως δικαιολογία, ούτε ως ασπίδα. Και ούτε φυσικά ως διαφήμιση. Δε θέλει την “ψήφο συμπάθειας”, ή την “αποδοχή λόγω οίκτου”. Δεν θέλει να τη λυπούνται ή να τη δικαιολογούν. Και σε αντίθεση με άλλους που “πουλάνε” τα προσωπικά τους ή τα προβλήματα υγείας για να κερδίσουν δημοτικότητα, προτιμά ακόμα και να τα κρύψει όσο μπορεί παρά να φανεί πως πάει να τα εκμεταλλευτεί.»

«Δεκτό και αξιοθαύμαστο», είπα, «αλλά δηλαδή αντί να κάνει αυτά, θεωρεί ότι είναι καλύτερο να την κράζουν όλοι τώρα; Ακόμη και να χάσει ψήφους;»

«Ναι, το προτιμάει», μου απάντησε ο στενός συνεργάτης της. Και μου ζήτησε να μην αναφέρω σε εκείνη τη φάση αυτά που μου είπε και να μην προσπαθήσω να τη δικαιολογήσω δημοσίως”.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: «Την Κυριακή πίστευε ότι πάει καλύτερα» (video)

Φώφη Γεννηματά: Η τελευταία ανάρτηση πριν φύγει από τη ζωή

Φώφη Γεννηματά: Βαθιά θλίψη για τον θάνατό της – Η τελευταία μάχη στον «Ευαγγελισμό»

Keywords
Τυχαία Θέματα