Η επιχείρηση κατά του Ερντογάν - Πώς διέφυγε ο Τούρκος πρόεδρος (Video)

ΚΟΣΜΟΣ Βίντεο από την επιχείρηση των πραξικοπηματιών στρατιωτικών εναντίον του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφερε στη δημοσιότητα το κρατικό πρακτορείο της χώρας, Anadolu. Το ασπρόμαυρο βίντεο -προφανώς προερχόμενο από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου στη Μαρμαρίδα, όπου παραθέριζε ο Ερντογάν- δείχνει ένστολους άνδρες να προσεγγίζουν το κτίριο και να επιχειρούν να μπουν κρυφά μέσα, προκειμένου να αιφνιδιάσουν την ασφάλεια του Τούρκου προέδρου.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldırının yeni

görüntüleri ortaya çıktı https://t.co/0nxhsxw7Ty pic.twitter.com/znPg23UuxK

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) 18 July 2016

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο, οι άνδρες των μυστικών υπηρεσιών είχαν αντιληφθεί τις κινήσεις των πραξικοπηματιών και ειδοποίησαν τον Ερντογάν, ο οποίος και διέφυγε της σύλληψης. Το πρακτορείο αναφέρει ότι στην επιχείρηση σύλληψης του Ερντογάν συμμετείχαν τρία ελικόπτερα τα οποία μετέφεραν 40 άνδρες των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων και ότι, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος μεταφέρθηκε σε άλλο κτίριο, περίπου 100 ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί συγκρούστηκαν με τους πραξικοπηματίες.

[Video] Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı anı pic.twitter.com/PytOrZyeAJ

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) 17 July 2016

Τα σημάδια από τις σφαίρες στους χώρους του ξενοδοχείου μαρτυρούν ότι έπεσαν εκατοντάδες βολές. Οι κομάντος εξουδετερώθηκαν και τα ευρήματα με το υλικό και τα όπλα που είχαν πάνω τους μαρτυρούν ότι είχαν πάει έτοιμοι για μάχη. Εν συνεχεία, ο Ερντογαν μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο προεδρικό αεροσκάφος το οποίο απογειώθηκε άμεσα.ΕρντογάνπραξικόπημαΣτρατιωτικοίεπιχείρηση σύλληψηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα