Η Ελλάδα πενθεί - 88 οι νεκροί

Πενήντα ένα σοροί έχουν ταυτοποιηθεί – Άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένωνΕΛΛAΔΑ

Η Ανατολική Αττική μετρά τα πληγές της μετά τον πύρινο όλεθρο και μαζί της κλαίει όλη η Ελλάδα. Ο αριθμός των νεκρών από την πύρινη λαίλαπα ανέρχεται στους ογδόντα οκτώ. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί πενήντα ένας σοροί. Ο αριθμός των αγνοουμένων είναι άγνωστος.

Αυτή τη στιγμή στα εγκληματολογικά εργαστήρια γίνεται η ταυτοποίηση και η αναγνώριση έξι ατόμων. Το Σάββατο 28 Ιουλίου ταυτοποιήθηκαν τα νεκρά σωματα

του 13χρονου Δημήτρη Αλεξόπουλου, της 55χρονης Ελένης Σαρίεβα και της 35χρονης Πόπης Σιαπκαρά.

Παραμένουν σε ΜΕΘ 10 εγκαυματίες από την πυκαγιά στο Μάτι

Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κλίνες ΜΕΘ, 10 εγκαυματίες από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας.

Συνολικά, οι τραυματίες που παραμένουν σε νοσηλεία είναι 43, ενώ μόνο ένα παιδί παραμένει στο Παίδων σε καλή κατάσταση.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Στο Μάτι συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων. Οι έρευνες γίνονται από εθελοντές, την ΕΜΑΚ, τον Ερυθρό Σταυρό, την ΕΛΑΣ. Οι διασώστες εξακολουθούν να επιχειρούν στον οικισμό Μάτι, ερευνώντας εκ νέου τα καμένα οικόπεδα, αλλά και τα κατεστραμμένα σπίτια. Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή εντοπίστηκε η πλειοψηφία των θυμάτων της τραγωδίας.

Επίσης, επί ποδός βρίσκονται και τα ζωοφιλικά σωματεία τα οποία αναζητούν τραυματισμένα ζώα και περιθάλπουν εκείνα που επλήγησαν.

Έρευνες ξεκίνησε και η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών για τον εντοπισμό αγνοούμενων, στις ακτές της Ανατολικής Αττικής, της Νοτιοδυτικής Εύβοιας και σε βραχονησίδες.

Την ίδια ώρα, δια θαλάσσης, σκάφη του λιμενικού, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ιδιωτικά πλεούμενα συνεχίζουν για πέμπτη ημέρα τις έρευνες, οι οποίες εκτείνονται σε μία ευρεία περιοχή, από τη Ραφήνα έως νότια της Μακρονήσου.

Στο σημείο, μάλιστα, επιχειρεί ειδική ομάδα βατραχανθρώπων, η οποία έχει τη δυνατότητα κατάδυσης σε βάθος έως και 120 μέτρα. Τις έρευνες συνδράμει παράλληλα, και ερευνητικό σκάφος, το οποίο φέρει εξειδικευμένο σύστημα εντοπισμού.

Συνολικά έως σήμερα, σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, έχουν πραγματοποιηθεί σχεδόν εβδομήντα καταδύσεις σε ακτές της ανατολικής Αττικής, της νοτιοδυτικής Εύβοιας και διάφορες βραχονησίδες.

Η πιο συγκλονιστική φωτογραφία

Η πιο συγκλονιστική φωτογραφία είναι αυτή που δείχνει την ατμόσφαιρα να έχει βαφτεί κόκκινη από τη φωτιά.

Η πιο συγκλονιστική φωτογραφία από την πύρινη λαίλαπα τραβήχθηκε στο Μάτι στις 23 Ιουλίου 2018. Κάτοικοι, προκειμένου να γλιτώσουν από το καταστροφικό πέρασμά της βούτηξαν στη θάλασσα.

Η φωτογραφία δείχνει δύο ανθρώπους μέσα στην θάλασσα. Η ατμόσφαιρα είναι καλυμμένη με καπνούς και οι φλόγες έχουν φτάσει μέχρι την παραλία.

Οι άνθρωποι, όπως φαίνεται στη φωτογραφία του forecastweather κατάφεραν να δασώσουν μόνο ελάχιστα προσωπικά τους αντικείμενα. Έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά για να μην βραχούν και απεγνωσμένοι προσπαθούν να κάνουν σήμα (προφανώς στα σωστικά μέσα) για να τους περισυλλέξουν.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, άνθρωποι που έζησαν τη φρίκη, κάτοικοι των περιοχών που έπληξε η φονική πυρκαγιά περιγράφουν τις ώρες αγωνίας που πέρασαν στην προσπάθειά τους να σωθούν.

MάτιΑττικήπυρκαγιά ΑττικήΡαφήναΚινέταHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα