Η έκρηξη βόμβας πιθανό αίτιο της πτώσης του ρωσικού αεροπλάνου

ΚΟΣΜΟΣ

Αυξάνονται οι φόβοι ότι η αιτία της πτώσης του ρωσικού αεροπλάνου που οδήγησε στο θάνατο 224 άτομα μπορεί να είναι η έκρηξη βόμβας στο εσωτερικό του.

Το Airbus Α321 συνετρίβη το Σάββατο, λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από αιγυπτιακό θέρετρο Sharm el-Sheikh και τα συντρίμμια βρέθηκαν σε μεγάλη απόσταση σε περιοχή της χερσονήσου του Σινά.

Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας αεροπορικής ασφάλειας, επιβεβαίωσε ότι το αεροπλάνο διαλύθηκε

σε μεγάλο υψόμετρο, σε μία περιοχή που αιγυπτιακές δυνάμεις μάχονται με τους τζιχαντιστές και τους τρομοκράτες της αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η τρομοκρατία και η έκρηξη βόμβας στο αεροπλάνο, είναι το πιο πιθανό αίτιο της πτώσης του, επικαλούμενοι το γεγονός ότι δεν υπήρξε σήμα κινδύνου από τον πιλότο και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία φαίνεται να υπάρχει μία δύναμη που έδρασε από το εσωτερικού του αεροπλάνου, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες από τα συντρίμμια.

Ο καθηγητής Michael Clarke, γενικός Διευθυντής του Βασιλικού Ινστιτούτου, που ασχολείται με την έρευνα για θέματα ασφάλειας, είπε ότι η βόμβα είναι πιο πιθανό σενάριο από πύραυλο ή μηχανική βλάβη.

Μιλώντας στο BBC, o καθηγητής είπε ότι η πτώση προκλήθηκε από τραγικό ατύχημα, με το αεροπλάνο να έχει κοπεί στα δύο, υποδηλώνει ότι η έκρηξη βόμβας στο εσωτερικό του αεροπλάνου είναι πιο πιθανό σενάριο, από το να συνέβη κάτι από το έδαφος.

Τι λέει η εταιρεία

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia δήλωσε σήμερα ότι είναι αδύνατον το Airbus να διαλυθεί στον αέρα εξαιτίας τεχνικής βλάβης ή σφάλματος του πιλότου και ότι η μοναδική δυνατή εξήγηση είναι "φυσικές ή μηχανικές ενέργειες".

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι το πλήρωμα δεν είχε καμία επαφή με το έδαφος για να αναφέρει τυχόν προβλήματα στο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η αεροπορική εταιρεία δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν επηρεάσει την ασφάλεια της πτήσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι οι κινητήρες του αεροσκάφους είχαν ελεγχθεί στις 26 Οκτωβρίου χωρίς να διαπιστωθεί πρόβλημα και ότι κατά τις πέντε τελευταίες πτήσεις πριν από τη συντριβή το πλήρωμα δεν είχε αναφέρει κανένα τεχνικό πρόβλημα στο σχετικό βιβλίο.

αεροπλάνοπτώση αεροπλάνουσενάρια αεροπλάνορωσικό αεροπλάνοΑίγυπτοςΡωσίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα