Η ΕKΤ ανεβάζει τον… πήχη της διάσωσης για την Monte dei Paschi στα 9 δισ. ευρώ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όχι 5 αλλά 8,8 δισ. ευρώ πρέπει να βρει η Monte dei Paschi di Sienal σύμφωνα με την ΕΚΤ, προκειμένου να καλύψει το έλλειμμα κεφαλαίων της. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανεβάζει τον… πήχη της διάσωσης για την προβληματική ιταλική τράπεζα

κοντά στα 9 δισ.ευρώ., επισημαίνοντας ότι ο «υπολογισμός των κεφαλαίων που χρειάζεται η τράπεζα, έγινε στη βάση του κενού που προέκυψε από τα ευρωπαϊκά stress tests, στα οποία απέτυχε η Monte dei Paschi». Η ιταλική Τράπεζα υπολόγιζε ότι χρειάζεται μια ανακεφαλαιποίηση της τάξης των 5 δισ.ευρώ, για να καλύψει τις ανάγκες της.

Μάλιστα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επισήμανε στην επίσημη απάντηση προς την Μonte dei Paschi, ότι η θέση της τελευταίας-ειδικότερα στον τομέα της ρευστότητας- επιδεινώθηκε ταχύτατα από το τέλος Νοεμβρίου μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Να θυμίσουμε ότι την Παρασκευή, η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε διάταγμα για τη διάσωση της τρίτης μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας, καθώς αυτή δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει το ποσό των 5 δισ. ευρώ που αναζητούσε από ιδιώτες επενδυτές.

ΙταλίαΤράπεζεςMonte dei PaschiΕυρωπαϊκή Κεντρική ΤράπεζαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα