Η δημοσιογράφος της «Μεσημβρινής» περιγράφει: Tι μου είχε πει ο αεροπειρατής της TWA που συνελήφθη στη Μύκονο (Video)

ΕΛΛAΔΑ

 

Η δημοσιογράφος, που είχε πάρει αποκλειστική συνέντευξη από τον αεροπειρατή της TWA πριν από 34χρονια, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι». 

Η Κική Παππά, η οποία ταξίδεψε στη Βηρυτό για λογαριασμό της εφημερίδας «Μεσηβρινή», περιέγραψε όσα συνέβησαν τότε στην εκπομπή των Νίκου Ρογκάκου και Παναγιώτη Στάθη. 

Η ματωμένη πτήση 847 της TWA

Η ιστορία του 65χρονου Λιβανέζου από τη Βυρηττό ξεκινά στα μέσα της δεκαετίας του 80. Συγκεκριμένα, ήταν Ιούνιος του 1985 όταν στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Ρώμης σήμανε συναγερμός, καθώς στην πτήση 847 της TWA, από Αθήνα προς Ρώμη οι Αρχές λαμβάνουν σήμα για αεροπειρατεία. Οι δράστες που είχαν σχέση με τη Χεσμπολαχ αρχικά κατηύθυναν το αεροπλάνο στη Βυρηττό όπου άφησαν ελεύθερους κάποιους επιβάτες ως ανταλλαγή για τον εφοδιασμό με καύσιμα κι έπειτα, αφού έκαναν ένα πέρασμα από την Αλγερία, επέστρεψαν στο Λιβανο.

Εκεί, όταν ένας δύτης του Αμερικανικού Ναυτικού, ο Ρόμπερτ Στέθεμ αντιστάθηκε, οι τρομοκράτες τον πυροβόλησαν πετώντας το πτώμα του στον αεροδιάδρομο. Το αεροσκάφος παρέμεινε μέχρι τις 30 Ιουνίου στη Βυρηττο όπου μετά από διαπραγματεύσεις οι όμηροι αφέθησαν ελεύθεροι.

 

TWAΑεροπειρατήςΚική ΠαππάΜεσηβρινήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα