Η Μπάρμπι κατεβαίνει για πρόεδρος των ΗΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Φορώντας ένα μπλε και κόκκινο σύνολο η Mattel παρουσίασε τη νέα «προεδρική» σειρά της Μπάρμπι. Για τις ΗΠΑ η χρονιά είναι εκλογική και η εταιρεία συνέχισε το εγχείρημα που έχει ξεκινήσει από το 1992, αλλά αυτή τη φορά η γυναίκα πρόεδρος έχει στο πλάι της και μία γυναίκα αντιπρόεδρο, γράφει

η Wall Street Journal.

Το πακέτο των δύο νέων Μπάρμπι βγαίνει σε έξι διαφορετικές δερματικές αποχρώσεις με τις δύο κούκλες να στέκονται πίσω από το πόντιουμ.

Οι δύο κούκλες πωλούνται στην τιμή των 24,99 δολαρίων και βγαίνουν στα καταστήματα αυτόν το μήνα σε μία προσπάθεια της εταιρείας να αναδομήσει την εικόνα της διάσημης κούκλας, καθώς τα τελευταία χρόνια είδαν τις πωλήσεις να μειώνονται.

Η εταιρεία έχει προσπαθήσει να αλλάξει την εικόνα της κούκλας και να την εμφανίσει ότι είναι προσανατολισμένη στην καριέρα της και δεν παρουσιάζεται πλέον να την ενδιαφέρει μόνο η χλιδή.

Η εταιρεία τον Φεβρουάριο, πρόσθεσε καμπύλες, μείωσε το ύψος στις κούκλες της και ξεκίνησε μία διαφημιστική εκστρατεία με τίτλο «μπορείς να καταφέρεις τα πάντα» που δίνει σημασία στο δημιουργικό παιχνίδι παρά στα φυσικά χαρακτηριστικά της κούκλας.

Η σύγκριση της προεδρικής Μπάρμπι του 2016 με την αντίστοιχη του 1992 είναι απολύτως αποκαλυπτική της αλλαγής που επιχειρεί η εταιρεία.

Στο νέο κουτί της προεδρικής Μπάρμπι υπάρχουν και μηνύματα που ενθαρρύνουν τα κορίτσια. «Στις μέρες μας υπάρχουν περισσότερες γυναίκες που διεκδικούν δημόσια αξιώματα σε όλα τα επίπεδα» γράφει το κουτί «Σε ενδιαφέρει να κάνεις τον κόσμο καλύτερο;» συμπληρώνει το μήνυμα.

Η Lisa McKnight, γενική διευθύντρια της εταιρείας για την Μπάρμπι, είπε ότι η κούκλα δεν προσφέρει στήριξη σε κάποιο συγκεκριμένο υποψήφιο, τονίζοντας ότι δούλευαν πάνω σε αυτό το σχέδιο περισσότερο από ένα χρόνο.

Σε σχόλιο που ζητήθηκε από την εκπρόσωπο της Κλίντον για τη νέα σειρά της Μπάρμπι, τόνισε ότι «κάθε παιδί από κάθε φυλή και γένος δικαιούται να ζει σε ένα κόσμο γεμάτο από παραδείγματα που δείχνουν ότι μπορεί να γίνει ότι επιθυμεί, ακόμη και πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο εκπρόσωπος του Τραμπ αρνήθηκε να κάνει σχόλιο στην εφημερίδα για το θέμα.

ΜπάρμπιΜπάρμπι για πρόεδροςΚλίντονΤραμπεκλογές ΗΠΑHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα