Η «αρκούδα» δείχνει τα «νύχια» της: Νέα ρωσικά όπλα στην παρέλαση για τη συντριβή του ναζισμού (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

H 9η Μαΐου είναι μια από τις πιο σημαντικές επετείους στην ιστορία του πλανήτη: είναι η Ημέρα της Νίκης, η μέρα που η ναζιστική Γερμανία παραδόθηκε άνευ όρων στους συμμάχους και έληξε και επίσημα ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος.

Η Ημέρα της Νίκης γιορτάζεται πάντα με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα στη Ρωσία, με κορύφωση των εκδηλώσεων την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα, όπου η ΕΣΣΔ

και η -πλέον-η Ρωσία επιδεικνύει την πολεμική ισχύ της.

Ειδικά φέτος, μάλιστα, η παρέλαση αποτέλεσε μια καλή αφορμή ώστε η Μόσχα να επιδείξει τα νέα, προηγμένα οπλικά συστήματά της σε ένα περιβάλλον επιβλητικό και ταιριαστό.

Έτσι, πάνω από την Κόκκινη Πλατεία πέταξαν μαχητικά πέμπτης γενεάς Su-57, τα οποία έλαβαν για πρώτη φορά μέρος σε παρέλαση, όπως μεταδίδουν τα κρατικά πρακτορεία Sputnik και Tass.

Την πρώτη τους εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι νέοι πύραυλοι Kinzal, οι οποίοι θεωρητικά μπορούν να ξεπεράσουν τα υπάρχοντα συστήματα αεράμυνας. Ομάδα μαχητικών MiG-31 πέταξαν πάνω από το κέντρο της Μόσχας φέροντας το νέο βλήμα, το όνομα του οποίου σημαίνει «στιλέτο».

Κατά τα λοιπά, η παρέλαση χαρακτηρίστηκε από μεγάλη λαμπρότητα και εντυπωσιακές επιδείξεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.Πηγή photos: RT.comΡωσίαΗμέρα της ΝίκηςπαρέλασηSu-57πύραυλος KinzalΜόσχαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα