Η απειλή του Βελόπουλου μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα δεξιά της ΝΔ

Αν είχαν μία «είδηση», ένα νέο στοιχείο που χρήζει μεγαλύτερης προσοχής και ανάλυσης τα τελευταία γκάλοπ πριν τις γιορτές, αυτό ήταν η όλο και πιο ενισχυμένη παρουσία του Κυριάκου Βελόπουλου.

Η Ελληνική Λύση έχει παρουσιάσει εδώ και κάποιο καιρό μία αξιοσημείωτη σταθερότητα στις δημοσκοπήσεις και κινείται μακράν του ορίου 3%, όπου εντοπιζόταν παλαιότερα.

Αλλά

οι πολύ τελευταίες μετρήσεις φέρνουν το κόμμα του Βελόπουλου να φλερτάρει με όλο και μεγαλύτερα ποσοστά, πέρα από το ότι είναι αδιαμφισβήτητη η κυριαρχία του δεξιά της ΝΔ, έναντι άλλων «ανταγωνιστών», όπως η Νίκη ή οι Σπαρτιάτες.

Ο Βελόπουλος δείχνει για πρώτη ίσως φορά ικανός να εκφράσει ένα σημαντικό μέρος της λαϊκής δεξιάς, που δεν επιθυμεί να πάει εντελώς σε εξτρεμιστικά άκρα, αλλά ούτε και να παραμείνει γύρω από τη ΝΔ.

Και ουσιαστικά να αποτελέσει το αντίβαρο στη θεαματική στροφή που έχει κάνει η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το κέντρο, αφομοιώνοντας και πολλά στελέχη του σημιτικού κυρίως, ΠΑΣΟΚ.

Ειδικά ενόψει των ευρωεκλογών αυτή η απειλή Βελόπουλου προς τη ΝΔ αρχίζει να φαντάζει ιδιαίτερα ισχυρή.

Πολύ περισσότερο που ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης καταφέρνει να δείχνει και αρκούντως «συστημικός», εγκαταλείποντας ορισμένα στοιχεία από την ακραία ρητορική που είχε κάποτε.

Διαβάστε επίσης:

Μετακόμιση από την Ηρώδου Αττικού στην Αμαλίας σκέφτονται στο Μαξίμου

Γιάνης Βαρουφάκης: Ευχές «εκ μέρους όλων των αθεράπευτα ρομαντικών του ΜέΡΑ25» για το 2024 στα στερνά του 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης – Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Οι φωτογραφίες με τα παιδιά τους και οι ευχές για τα Χριστούγεννα

Keywords
Τυχαία Θέματα