Η απάντηση του ΥΠΕΞ στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση για τον Παυλόπουλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ανακοίνωσή του το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανταπαντά στην προκλητική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, για το διεθνές δίκαιο και την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο.

«Το να γνωρίζεις το διεθνές δίκαιο σημαίνει πάνω από όλα να το σέβεσαι και να μην το παραβιάζεις» αναφέρει η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Χθες, το τουρκικό ΥΠΕΞ είχε σχολιάσει πως ήταν ικανοποιημένο από το γεγονός ότι ο Ελληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος επιθυμεί να αναπτύξει φιλικές σχέσεις με την Τουρκία. «Ωστόσο, βλέπουμε με ανησυχία και έκπληξη ότι οι δηλώσεις του κρύβουν σοβαρή έλλειψη γνώσεων για τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου», έγραφε η προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ και συνέχιζε:

«Η συνθήκη της Λωζάννης προβλέπει την αποστρατικοποίηση του Αιγαίου, κάτι που ορίστηκε λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες της Τουρκίας. Είναι θεμελιώδες δικαίωμά μας να αντιδράσουμε στη στρατιωτική δραστηριότητα της Ελλάδας στο Αιγαίο. Είναι δικαίωμα μας στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου αλλά και χρέος μας για να διατηρηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή».

ΕλλάδαΤουρκίαελληνοτουρκικέςτουρκική προκλητικότηταελληνική κυριαρχίαΑιγαίοΠροκόπης ΠαυλόπουλοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα