Η απάντηση του Εθνικού στο ξέσπασμα Καφετζόπουλου: «Να ανακαλέσετε και να ζητήσετε δημόσια συγγνώμη»

Να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη για την ανάρτησή του κάλεσε τον Αντώνη Καφετζόπουλο ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννης Μόσχος.

«Αγαπητέ κύριε Καφετζόπουλε, Συναντηθήκαμε στο γραφείο μου στις 26 Μαΐου 2022 και μου κάνατε ομολογουμένως μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τη σαιζόν 2023-24. Η συνάντησή μας έγινε 14 μέρες μετά τη συνέντευξη Τύπου, στις 12 Μαΐου 2022, όπου ανακοινώσαμε όλο το ρεπερτόριο και τους σκηνοθέτες

της χειμερινής περιόδου για τη σαιζόν 2022-23. Λίγες μέρες αργότερα καταθέσατε την πρότασή σας στο πρωτόκολλο στο κάλεσμα που κάναμε για προτάσεις σκηνοθετών για την περίοδο 2023-24».

»Στο Opening Party που οργανώσαμε λίγες μέρες πριν, στις 21 Σεπτεμβρίου 2022, ανακοινώσαμε όλες τις λεπτομέρειες για το ρεπερτόριο του φετινού χειμώνα 2022-23. Σήμερα το απόγευμα σας πήρα στο τηλέφωνο να σας πω ότι η πρότασή σας δεν θα συμπεριληφθεί στο ρεπερτόριο της σαιζόν 2023-34, ένα χρόνο δηλαδή πριν την έναρξη της μεθεπόμενης θεατρικής περιόδου. Παρακαλώ λοιπόν να ανακαλέσετε και να ζητήσετε δημόσια συγγνώμη. Με εκτίμηση, Γιάννης Μόσχος», έγραψε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου κάτω από την ανάρτηση του ηθοποιού.

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος επανήλθε και ρώτησε δημόσια τον Γιάννη Μόσχο γιατί ακριβώς θέλει να ζητήσει συγγνώμη.

«Γιατί αφήνετε να εννοηθεί κύριε Καφετζόπουλε ότι σας έδωσα αρνητική απάντηση αφού ανακοίνωσα τον προγραμματισμό, κάτι που αν ίσχυε θα ήταν φυσικά απαράδεκτο, ενώ η αλήθεια είναι ότι η πρότασή σας αφορούσε τη μεθεπόμενη σαιζόν 2023-24 και όχι την ερχόμενη περίοδο 2022-23 για την οποία ανακοίνωσα τον λεπτομερή προγραμματισμό. Σας έδωσα πολύ έγκαιρα μια απάντηση για την πρότασή σας, όπως και σε όλους τους άλλους συναδέλφους σκηνοθέτες, τήρησα την υπόσχεσή μου να σας δώσω μια απάντηση μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου. Προφανώς η επιλογή των προτάσεων είναι υποκειμενική και δεν μπορούν να ενταχθούν όλες οι ενδιαφέρουσες προτάσεις. Η κριτική για τις επιλογές είναι φυσικά καλοδεχούμενη, αλλά παρακαλώ να μην αναφέρονται ανακρίβειες και δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις», απάντησε ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

«Όχι να ζητήσω και συγγνώμη»

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος με νέα ανάρτησή του ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη.

«Οχι και να ζητήσω και συγνώμη…Οχι, να περιμένω την “επετηρίδα” – τα είπαμε, εβδομήνταένα, τα πενήντα στο θεατρο, καμμία συνεργασία με το κράτος. Όλη η ντροπή δική του(ς)», ανέφερε μεταξύ άλλων στη νέα του ανάρτηση.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Μικρούτσικος: «Ποτέ δεν ένιωσα διαφορετικός, ήμουν αντιρατσιστής και αξιοκράτης» (Video)

Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Πολλές φορές ένιωσα ότι φτάνω κοντά στον θάνατο» (Video)

Δήμητρα Αλεξανδράκη: «Έρχονται μηνύσεις η μια μετά την άλλη – Για τα κλικς, ξεφτίλες» (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα