Η αντιπολίτευση επιχαίρει για την χτεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενθουσιασμένοι είναι στην συστημική αντιπολίτευση από την παρουσία των πολιτών στο χτεσινό συλλαλητήριο του "ΝΑΙ" στο Σύνταγμα. Επικαλούμενοι τις αστυνομικές δυνάμεις κάνουν λόγο για διπλάσια παρουσία πολιτών από αυτή που διοργάνωσε την Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ για το "ΟΧΙ" και μάλιστα κάνουν λόγο για αυθόρμητη προσέλευση των πολιτών χωρίς να παρέμβουν τα κόμματα που την στηρίζουν (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι)

παρότι πολλοί βουλευτές παραβρέθηκαν και σίγουρα κινητοποίησαν οπαδούς τους.

Η αντιπολίτευση εκτιμά ότι ακόμα και αν την τελευταία στιγμή ματαιωθεί ή αναβληθεί το δημοψήφισμα η κυβέρνηση απώλεσε τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο και η απόφασή της θα πυροδοτήσει από την Δευτέρα πολιτικές εξελίξεις. Στην παρούσα φάση θα επιχειρήσουν να δείξουν δείγματα σοβαρότητας και υπευθυνότητας προπαγανδίζοντας το "ΝΑΙ", το οποίο θεωρούν ότι θα θριαμβεύσει αν γίνει τελικά το δημοψήφισμα. Οι επιδιώξεις τους βέβαια είναι εντελώς διαφορετικές.

Ο Σαμαράς επιχειρεί να ανακάμψει πολιτικά και να δικαιωθεί αναδρομικά για τις επιλογές του, η Φώφη θέλει επίσης να αποδείξει ότι το ΠΑΣΟΚ στάθηκε με ειλικρίνεια απέναντι στα προβλήματα και να επιχειρήσει να "χτίσει" την εκ θεμελίων ανασύσταση του κόμματος, ενώ το Ποτάμι επιμένει στην πολιτική του χρήσιμου κυβερνητικού εταίρου θεωρώντας ότι μπορεί να στηρίξει στην παρούσα φάση τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως επανέλαβε χτες σε συνέντευξή του αγνοώντας τόσο την ιδεολογική άβυσσο, όσο και την πολιτική σύγκρουση μεταξύ των δύο κομμάτων. Οι πιο ψύχραιμοι πάντως επισημαίνουν ότι η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να δώσει άλλη κυβέρνηση και αν υπάρξει οποιοδήποτε ζήτημα οι εκλογές είναι μονόδρομος...

αντιπολίτευσησυλλαλητήριοΣαμαράςΠΑΣΟΚΔημοψήφισμαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα