Η αντίδραση του Ανδρέα Παπαδόπουλου στην καταδίκη για συκοφαντική δυσφήμιση της Χρυσής Αυγής - «Τιμή και καμάρι»

Πολιτική

Ποινή φυλάκισης ενός έτους για συκοφαντική δυσφήμιση της Χρυσής Αυγής επιβλήθηκε στον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Η καταδικαστική απόφαση προκάλεσε την έντονη ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ (της οποίας υπήρξε εκπρόσωπος) που εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις.

Ο

ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η απόφαση αυτή «προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα» σημειώνοντας ότι: «Το μόνο που κάνουν δικαστικές αποφάσεις τέτοιου είδους, είναι να ενισχύουν τους νεοναζιστές της Χ.Α., τη στιγμή μάλιστα που η δίκη για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει βρίσκεται σε εξέλιξη».

«Ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη είναι η αθώωση του Ανδρέα Παπαδόπουλου» σημειώνει.

Για καταδίκη - «πρόκληση», ιδιαίτερα «την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της και τα στελέχη της είναι υπόδικοι για δολοφονίες, επιθέσεις, ξυλοδαρμούς σε βάρος εργαζομένων, νέων και μεταναστών», έκανε λόγο το ΚΚΕ. «Η ναζιστική εγκληματική ΧΑ είναι καταδικασμένη στη συνείδηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού κι αυτό δεν αλλάζει με τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση», ανέφερε ο Περισσός.

Τέλος, η ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την ανησυχία της για την καταδίκη του Ανδρέα Παπαδόπουλου την ώρα που δεν έχει ακόμα δικαστεί ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αφήνοντας αιχμές για την ελληνική Δικαιοσύνη, αφού λείπει «η απουσία βούλησης για την αυστηρή και αποφασιστική αντιμετώπιση του νεοναζιστικού μορφώματος οδηγούν σε τέτοια τραγελαφικά περιστατικά που αποτελούν πρόκληση για την κοινωνία και ευτελίζουν την διαδικασία απονομής δικαιοσύνης».

Η αντίδραση του Ανδρέα Παπαδόπουλου

Σχολιάζοντας την καταδίκη του ο δημοσιογράφος έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook: «Τίμη και καμάρι».

Ένω επανήλθε με νεότερη ανάρτηση ευχαριστώντας δημόσια όσους τον υποστήριξαν.

ΠαπαδόπουλοςκαταδίκηΧρυσή ΑυγήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα