Η αλ Κάιντα απειλεί τη Μιανμάρ με «τιμωρία»

ΚΟΣΜΟΣ

Μαχητές της αλ Κάιντα απειλούν την Μιανμάρ με "τιμωρία" για τα "εγκλήματά" της και καλούν τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου να υποστηρίξουν τους ομοθρήσκους τους Ροχίνγκια, οι οποίοι τελούν υπό διωγμό στη χώρα αυτή και τουλάχιστον 400.000 εκ των οποίων έχουν καταφύγει στο Μπανγκλαντές.

Η ισλαμιστική οργάνωση, η οποία βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ, εξέδωσε ανακοίνωση

με την οποία καλεί τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου να στηρίξουν τους ομοθρήσκους τους της Μιανμάρ προσφέροντάς τους βοήθεια, όπλα και "στρατιωτική υποστήριξη".

"Η βάρβαρη μεταχείριση που δέχονται οι μουσουλμάνοι αδελφοί μας...δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αλ Κάιντα, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

"Η κυβέρνηση της Μιανμάρ θα πρέπει να δοκιμάσει αυτό που δοκίμασαν οι μουσουλμάνοι αδελφοί μας", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Μιανμάρ υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της πραγματοποιούν μια νόμιμη εκστρατεία εναντίον "τρομοκρατών", τους οποίους κατηγορεί για επιθέσεις εις βάρος της αστυνομίας, του στρατού και αμάχων. Επιπλέον έχει προειδοποιήσει για βομβιστικές επιθέσεις σε πόλεις και το κάλεσμα της αλ Κάιντα πιθανόν να εντείνει αυτές τις ανησυχίες.

"Καλούμε όλες τους αδελφούς μας μουτζαχεντίν στο Μπανγκλαντές, την Ινδία, το Πακιστάν και τις Φιλιππίνες να ξεκινήσουν για την Βιρμανία (Μιανμάρ) για να βοηθήσουν τους μουσουλμάνους αδελφούς τους και να πραγματοποιήσουν όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες --εκπαίδευση και τα λοιπά-- για να αντισταθούν σε αυτή την καταπίεση", αναφέρει η οργάνωση.

Πηγή: ΑΠΕ

ΜιανμάρΜουσουλμάνοιΑλ ΚάινταHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα