Η 7μερής «μίνι Σύνοδος» προκάλεσε γκρίνιες απ’ όσους έμειναν έξω

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενοχλημένοι εμφανίστηκαν αρκετοί ηγέτες ευρωπαϊκών κρατών, οι οποίοι δεν προσκλήθηκαν στην 7μερη, όπως κατέληξε, μίνι σύνοδο για την Ελλάδα.

Εκνευρισμένος φάνηκε να είναι ο πρωθυπουργός του Βελγίου Μισέλ Σαρλ ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν τον κάλεσαν στη συνάντηση.

«Το Βέλγιο είναι ένα δραστήριο μέλος του Eurogroup και χρειάζεται να παίρνουμε μέρος στις συζητήσεις. Δεν έχω δώσει εντολή στη Γερμανία ή στη Γαλλία να διαπραγματευτούν εκ μέρους του Βελγίου. Αυτό είναι απαράδεκτο. Μπορούν να μιλήσουν, να πουν ότι θέλουν, αλλά δεν υπάρχει εντολή να πάρουν αποφάσεις», ανέφερε.

Αιχμές άφησε και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, καθώς ανέφερε ότι η Ιταλία σαν Τρίτη δανείστρια χώρα θα έπρεπε να έχει προσκληθεί.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Σταμπ προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία της 7μερούς λέγοντας ότι «σημασία έχουν οι δεσμεύσεις του Eurogroup».

Στο μεταξύ, ο Αυστριακός Βέρνερ Φάιμαν εμφανίστηκε ενοχλημένος αλλά για το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς…

συνάντηση7μερήςγκρίνιεςΣύνοδος Κορυφής
Keywords
Αναζητήσεις
7meris
Τυχαία Θέματα