Γρηγοράκος: Πρέπει να στηρίξουμε τους αγρότες

Πολιτική

Για τους Έλληνες αγρότες και τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Πειραιάς Κανάλι Ένα 90.4 fm ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Αναλυτικά, σημεία της συνέντευξης:

Σε δεινή θέση οι Έλληνες αγρότες

Οι αγρότες στην Λακωνία έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές. Δεν μπορώ να δω τους Δικαστές εναντίον τους. Οι αγρότες είναι σε

αδιέξοδο, γιατί οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για κανένα προϊόν. Πρέπει να «σκύψουμε» πάνω στα προβλήματά τους, γιατί αποτελούν κινητήρια δύναμη της οικονομίας. Οι αγρότες στην Ελλάδα, εκτός των άλλων, έχουν να αντιμετωπίσουν και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους. Αυτό τους έχει φέρει σε δεινή θέση. Θα πρέπει να τους στηρίξουμε. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που είναι από την πατρίδα μου και τον εκτιμώ, θα πρέπει να μπει μπροστά σε στις δικαστικές διώξεις των αγροτών για τη συμμετοχή τους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Τα πράγματα αυτά θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές.

Απαραίτητη για τη χώρα η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλάει για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν η προοδευτική παράταξη καταγράψει ένα ισχυρό ποσοστό στις επικείμενες εκλογές, τότε θα μπορέσει να επιβάλει το δικό της πρόγραμμα και να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα της χώρας. Το Κίνημα Αλλαγής θα παίξει ιστορικό ρόλο, αν η κοινωνία του δώσει την ευκαιρία να συμβάλει σε μια διακυβέρνηση με κοινωνικό πρόσημο. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός, μετά από τόσα χρόνια κρίσης και πόλωσης, θα αποφασίσει να δώσει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό στο Κίνημα Αλλαγής, ώστε να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και να δώσει προοδευτική προοπτική στη χώρα. Το Κίνημα Αλλαγής ήρθε για να μείνει. Δεν είναι ένα εφήμερο σχήμα. Ο πυρήνας του είναι το διαχρονικό ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν όμως και άλλες δυνάμεις, που είναι αναγκαίες. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει αλλά προσωπικά δε θέλω να επιστρέψουμε στην παλαιά ονομασία. Το αίτημα για μια νέα προοδευτική πολιτική δύναμη είναι υπαρκτό στην κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ έκανε τον κύκλο του. Στο καινούργιο εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η Νέα Δημοκρατία. Το Κίνημα Αλλαγής έχει τις προϋποθέσεις να καλύψει επαρκώς τον χώρο της διαμελισμένης κεντροαριστεράς.

Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα