Γλίτωσαν από το σεισμό όχι όμως και από τον ΕΝΦΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ στα ερείπια του περσινού σεισμού της Κεφαλονιάς και αυτά του προπέρσινου σεισμού που χτύπησε την Φθιώτιδα και την Φωκίδα ετοιμάζεται να βάλει το υπουργείο Οικονομικών αφού η απαλλαγή από το φόρο ακινήτων που προβλέπονταν από την σχετική τροπολογία του νόμου 4223 /13 ίσχυε μόνο για το 2014!

Η απαλλαγή αφορούσε το σύνολο των κτισμάτων του νησιού ανεξάρτητα αν είχαν ή όχι υποστεί ζημιές για το σεισμό.

Μάλιστα η τροπολογία του νόμου για το ΕΝΦΙΑ που ψηφίστηκε πριν από την εφαρμογή

του, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, απάλλασσε εκτός από τα χτίσματα και τα οικόπεδα που αντιστοιχούν σε αυτά.

Μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου κανείς δεν θυμήθηκε να ανανεώσει την απαλλαγή τουλάχιστον για τα ακίνητα που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο ακόμη να κατοικηθούν.

Τα ακίνητα λοιπόν που έμειναν άθικτα από τον σεισμό είναι θεμιτό να πληρώσουν κανονικά το ενιαίο φόρο ακινήτων του 2015.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με αυτά που είχαν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνα (κίτρινα ή κόκκινα) και δεν έχουν προλάβει μέσα στην κρίση να επιδιορθωθούν ή να γκρεμιστούν για να χτιστούν νέα.

Στην ίδια μοίρα θα βρεθούν και οι ιδιοκτήτες των σεισμόπληκτων σπιτιών των νομών Φθιώτιδας και Φωκίδας που παραμένουν με τις ρωγμές από το 2013

Αυτά είχαν σχεδόν ξεχαστεί και από την περσινή τροπολογία του ΥΠΟΙΚ και φρόντισαν να τα θυμίσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι των περιοχών ώστε και αυτά να λάβουν την ετήσια απαλλαγή.

Πηγή: enikonomia.gr

ΕΝΦΙΑσεισμόπληκτα κτίριαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα