Γκονζάλες: O Ραχόι πρέπει να βγεί από το «sleep mode»

ΚΟΣΜΟΣ

Με τα αποτελέσματα που πήρε το Λαϊκό κόμμα (PP) στις 26 Ιουνίου, ο πρώην πρόεδρος της κυβέρνησης Φελίπε Γκονσάλες δηλώνει πως «η λύση για να σχηματιστεί κυβέρνηση στην Ισπανία, λαμβάνοντας υπόψη πως δεν υπάρχει μια εναλλακτική πλειοψηφία για να γίνει αυτό, θα πρέπει να περάσει από μια κυβέρνηση όπου θα συμμετέχει το Λαϊκό Κόμμα».

Καθώς το Σοσιαλιστικό κόμμα συνεχίζει την αρνητική του στάση στο να διευκολύνει τον σχηματισμό κυβέρνησης με πρωθυπουργό

τον Μαριάνο Ραχόι - τουλάχιστον αυτή θα είναι η στάτη του κόμματος στην αναμενόμενη ομοσπονδιακή επιτροπή της 9 Ιουνίου - ο Γκονσάλες τονίζει στην εφημερίδα «El Pais» την αναγκαιότητα να σχηματιστεί κυβέρνηση στην Ισπανία, «αφού χάσαμε οχτώ μήνες σε μια περίεργη κατάσταση προσωρινότητας». H πρωτοβουλία, αναφέρει, θα πρέπει να γίνει από τον ίδιο τον Ραχόι, που θα πρέπει να καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις. Οι σοσιαλιστές, συμπληρώνει, θα πρέπει να κάνουν διάλογο, να ακούσουν και «σε περίπτωση ανάγκης» να μην εμποδίσουν μια κυβέρνηση του Λαϊκού κόμματος.

Παρ'όλο που ο πρώην πολιτικός θεωρεί ότι οι πρωτοβουλίες πρέπει να παρθούν από τον Ραχόι, δεν συμφωνεί με την θεωρία ότι οι σοσιαλιστές θα πρέπει να υιοθετήσουν μια απλή στάση αναμονής, χωρίς να εμπλακούν.

O Γκονσάλες επιβεβαιώνει πως ο Ραχόι είναι υποχρεωμένος να αρχίσει την δουλειά και να βγει από την «λειτουργία ανάπαυσης» στην οποία έχει παραμείνει τις μέρες μετά τις εκλογές και συμβουλεύει το Σοσιαλιστικό κόμμα να αποδεχτεί την έναρξη διαπραγματεύσεων με το Λαϊκό κόμμα.

ΓκονζάλεςΡαχόιΙσπανίαεκλογέςσχηματισμό κυβέρνησηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα