Γκάνα: 63χρονος ιερέας παντρεύτηκε 12χρονο κορίτσι, που το είχε διαλέξει ως σύζυγο από τα έξι της

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση του γάμου ενός 63χρονου με ένα 12χρονο παιδί στην Γκάνα, με τον γαμπρό μάλιστα να δηλώνει με υπερηφάνεια ότι διάλεξε την νύφη από τότε που ήταν έξι χρόνων κοριτσάκι.

Η γαμήλια τελετή έγινε το περασμένο Σάββατο, στην περιοχή Νουνγκούα της Γκάνας. Γαμπρός ήταν ο 63χρονος ιερέας Γκμπόρμπου Γουλόμο και η 12χρονη νύφη ήταν η Νάα Οκρόμο.

Ο 63χρονος είναι ιερέας και οι αρχηγοί της τοπικής κοινότητας υπερασπίστηκαν τον γάμο, λέγοντας πως είναι παράδοση η επιλογή της νύφης από μικρή ηλικία

«για να αποτρέπονται άλλοι άνδρες» να την πλησιάσουν, όσο ο υποψήφιος σύζυγος περιμένει το μικρό κορίτσι «να συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία γάμου και τοκετού».

The wedding, which took place in a customary ceremony on Saturday, has sparked widespread outrage across the nation, with many calling for immediate action against the union.https://t.co/TkXuvMIOGZ

— The African Exponent (@africanexponent) April 1, 2024

Ένας από τους προσκεκλημένους στη γαμήλια τελετή επισήμανε επίσης ότι τα τοπικά έθιμα επιβάλλουν σε περίπτωση που ο γαμπρός είναι ιερέας, να επιλέγει για σύζυγο μία παρθένα και πρόσθεσε ότι στη Νουνγκούα δεν υπάρχουν κορίτσια άνω των εννέα ετών που να είναι ακόμα παρθένα.

Ο ιερέας διάλεξε την μελλοντική σύζυγό του όταν ήταν μόλις έξι χρόνων. Μετά την γαμήλια τελετή, όπως έγραψε η τοπική εφημερίδα Pulses, γίνεται άλλη τελετή που αποκαλείται «κάθαρση» και πιστεύεται ότι μέσω αυτής η σύζυγος αποκτά τη δύναμη για να αντεπεξέλθει στα συζυγικά καθήκοντα, μεταξύ των οποίων η απόκτηση παιδιών.

«Αυτή η τελετουργία πιστεύεται ότι την δυναμώνει για να φέρει σε πέρας τις ευθύνες της ως σύζυγος του Γκμπόρμπου Γουλόμο, που περιλαμβάνουν την απόκτηση παιδιών», έγραψε η Pulse. Η εφημερίδα Daily Star έγραψε ακόμα ότι η γαμήλια τελετή ήταν απαραίτητη «για να διασφαλιστεί ότι κανένας άνδρας δεν θα προσβάλει σεξουαλικά» την νύφη.

Εκπρόσωπος του ναού όπου λειτουργεί ο 63χρονος ιερέας εξήγησε την ιστορική και πνευματική σημασία αυτού του γάμου. «Η Νάα Γιόμο Αγιεμουάντε είναι η μετεμψύχωση μιας γυναίκας που έζησε πριν από 300 χρόνια και επέστρεψε για να διασφαλίσει ότι θα τελεστούν ιερές τελετουργίες μίας από τις θεότητες, που δεν τελούνταν επί χρόνια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ναού.

Ο 63χρονος ιερέας θα πρέπει τώρα να περιμένει «μέχρι εκείνη να ωριμάσει, ή να φτάσει στη νόμιμη ηλικία γάμου και απόκτησης παιδιών», ώστε να έχουν ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις, σύμφωνα με τον Star FM της Γκάνας.

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντινούπολη: Μεγάλη φωτιά μετά από έκρηξη σε κέντρο διασκέδασης – 12 νεκροί και 11 τραυματίες

Παραδοχή Νετανιάχου για το φονικό χτύπημα στη ΜΚΟ World Central Kitchen – «Δεν ήταν εσκεμμένο»

Φινλανδία: Νεκρός ένας 12χρονος από τους πυροβολισμούς σε σχολείο – Δύο μαθητές σοβαρά τραυματίες (photos/videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γκάνα, 63χρονος, 12χρονο,gkana, 63chronos, 12chrono