Γιος περιβόητου Ναζί ο δικηγόρος πίσω από τα Panama Papers

ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τα «άπλυτα» και… ξεπλυμένα πολλών άλλων, η Daily Mail ανέλαβε να βγάλει στη φόρα και εκείνα της ίδιας της οικογένειας Μόσακ με την βοήθεια μάλιστα του αδερφού του «εγκεφάλου» της υπόθεσης, Χόρστ.

Ο ετεροθαλής αδερφός του δικηγόρου του Παναμά, ο οποίος φέρεται να έχει βοηθήσει διασημότητες αλλά και πολιτικούς παράγοντες σε όλο τον κόσμο να ξεπλύνουν χρήματα αλλά και να τα κρύψουν προστατεύοντάς τα από φορολογία, αποκαλύπτει το παρελθόν του ίδιου αλλά και της οικογένειάς του μιλώντας στην Daily Mail.

Ο

πατέρας των δύο, Έρχαρντ Μόσακ ήταν μέλος της περιβόητης μονάδας «3rd SS Panzer Division Totenkopf», ενώ μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στρατολογήθηκε από την CIA και εστάλη ως κατάσκοπος στην Κούβα.

Το συγκεκριμένο τμήμα των SS πήρε μάλιστα μέρος και σε μια από τις σφαγές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κατά τη διάρκεια της μάχης της Δουνκέρκης.

Εκεί Άγγλοι στρατιώτες που αποκόπηκαν από την κύρια δύναμη πυρός των Συμμάχων, κατέλαβαν και υπερασπίστηκαν ένα αγρόκτημα με τα όπλα τους. Αφού όμως ξέμειναν από πολεμοφόδια, παραδόθηκαν στους Γερμανούς, οι οποίοι τους εκτέλεσαν επιτόπου, ενώ σκότωσαν όσους σώθηκαν από τα πυρά με τις ξιφολόγχες.

Ο Χορστ Μόσακ μιλώντας στην αγγλική εφημερίδα, τόνισε ότι αισθάνθηκε ιδιαίτερα αμήχανα στο άκουσμα των αποκαλύψεων για τον αδερφών του, σημείωσε πως έχει να τον δει 60 χρόνια αλλά και πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ.

Πηγή: Daily Mail

ναζίΈρχαρντ ΜόσακΧόρστ ΜόσακPanama PapersHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα