Γιώργος Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποβάλει αίτημα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τοποθέτηση παρατηρητών στις εθνικές εκλογές

Την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, περί τοποθέτησης διεθνών παρατηρητών σε εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές, υπερασπίστηκε ο Γιώργος Τσίπρας.

Όπως ανέφερε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα υποβάλλει αίτημα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ώστε στις εθνικές εκλογές να τοποθετηθούν παρατηρητές.

«Υπάρχουν τρία

γεγονότα σοβαρά, που χρειάζεται το καθεστώς αυτό», τόνισε αρχικά το πρωί της Τρίτης (26/3) στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Το ένα αφορά τις υποκλοπές, το άλλο το σκάνδαλο της κ. Ασημακοπούλου, καθώς είχαμε διαρροή με τις λίστες των ευρωψηφοφόρων και το τρίτο και το ψήφισμα του ευροκοινοβουλίου, που πρώτη φορά μεταπολιτευτικά, θέτει θέμα κράτους δικαίου στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο Γιώργος Τσίπρας.

«Υπάρχει θεσμικό έλλειμμα εμπιστοσύνης και γι’ αυτό η πρόταση περί παρατηρητών», απάντησε στο ερώτημα αν υφίσταται υπαρκτός φόβος νοθείας.

Μάλιστα έδωσε ως παράδειγμα «τα emails των ψηφοφόρων του εξωτερικού».

«Ποια εμπιστοσύνη να υπάρχει πλέον όταν φεύγουν λίστες που αφορούν και στοιχεία με προσωπικά δεδομένα», αναρωτήθηκε.

Τέλος, αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας που θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα την υπογράψει. 

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης: Στη Βουλή τα οικονομικά συμφέροντα θα αποκτήσουν ονοματεπώνυμο

Στέφανος Κασσελάκης: Ζητά με άρθρο-παρέμβαση στην ΕΦΣΥΝ εκλογές με παρατηρητές

Νίκος Παπανδρέου: Στο ύψος των περιστάσεων τα κόμματα του προοδευτικού τόξου, στηρίζοντας την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα